16. september 2017

Huset fasade!


Hei!

For en fantastisk lørdag! I dag har det virkelig vært indian summer. 🌞
Trygve tok med begge barna på marked på Ekebergsletta i dag. Jeg ble så lei meg for å være helt alene hjemme, helt stille, en hel dag... 😉 Det har vært helt nydelig og jeg har vært ute på terrassen i flere timer. 

Slik ser det ut akkurat nå på enden av huset, den delen som vender mot garasjen. Det har blitt så fint! Trygve er flink snekker altså. 

Det har vært en drøm hos meg med slikt panel, jeg elsker jo de fantastiske "Hamptons-husene". De som ligger helt nede på sanddynene med grå panel og hvite detaljer rundt vinduene. Trodde egentlig ikke det var gjennomførbart hos oss. 

I USA er det nok mest vanlig å bruke en slags furu. Trygve kom over et parti med sibirsk lerk og det er det vi har brukt. Det var lange plank som han saget til selv. Det fine med lerken er at den er så fet at den klarer å stå imot vær og vind uten behandling. Vi har nå gått over med en runde jernvitrol. Det er kun for å fremskynde prosessen. Etter hvert vil panelen blir vakkert grå og med denne behandlingen går det litt raskere.

I sommer har vi vært på tur og inspisert hvordan de har gjort det ved Støtvig hotell. Der har de brukt akkurat denne type panel og de imponerer med hvor gjennomført og vakkert de har renovert. Anbefaler absolutt et besøk dit. Det er nydelig. Man tror nesten man er utenfor New York. 😊

Vi har noe lerk igjen og vi håper og tror at det blir enda en endevegg slik som denne. Ellers vil resten av veggene på huset få en litt annen finish. Litt lysere og enklere. Håper det blir fint sammen! 

Vi blogges! 

2 kommentarer:

  1. Wow Jessica, dette var virkelig stilig. Du har en utrolig dyktig mann og jeg synes det er så flott at dere går litt utenom det "vanlige". Jeg fikk positivt hakeslepp av den veggen. Råstilig. :-) Maren

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig hyggelig å høre Maren! :) Vi ønsker jo å gjøre det fineste vi kan med huset og gi det karakter. Gleder meg til neste år når jeg skal plante tilbake rosene utenfor veggen også. Det må jo bli fint! God helg! /Jessica

      Slett