17. oktober 2017

Små, morsomme syprosjekter!Hei hei!

Har dere kommet i gang med uken? Her er det full rulle allerede, men hvor mørkt det begynner å bli nå! Både morgen og kveld. Nå går det fort...

Jeg har lyst til å slå et slag for å ta vare på klær, merker og pynt i tekstil i dag. Når klærne blir slitte her i huset, pleier jeg å klippe av sløyfer og annet som kan brukes igjen. Før klærne kastes. (Det meste går til brukten eller naboen når det ikke passer lenger.)

Merker, dusker og sløyfer kan jo brukes igjen, på nye klær! Det er kjempemorsomt med små syprosjekter som gjør en stor forskjell. Før sydde jeg mye mer, da snakker vi liftgardiner til stua i gamlehuset blant annet. Du kan se de her. Med to små barn i huset har jeg ikke tatt frem symaskinen ofte, men nå har jeg begynt litt igjen.

Jeg har lappet mange bukseknær gjennom årene og jeg gjør alltid om ødelagte bukser til shorts når det er mulig. Som her f. eks. 

Kanskje man glemmer litt hvilke muligheter som er der, også kaster man bare ødelagte ting. 

Så i dag blir det olashorts på bloggen! 😀
Det er ikke lenge til vi skal på tur og jeg fant nesten ingen shorts til Bertil i butikkene nå. Da tok jeg en runde i skapet hans og fant flere bukser med store hull på knærne. 

- Et par av jeansene ble klippet av, rett av der de allerede var ødelagte. 
- Jeg brettet kanten en gang, strøk den og sydde den fast. 
- Jeg brettet buksen to ganger til, strøk og sydde fast kanten med en søm noen ganger frem og tilbake kun på inn- og utsiden av buksebenet. (Du ser den lille oransje sømmen på siden av shortsen på bildet øverst.)

Så enkelt!

Jeg var innom Pinterest og søkte inspirasjon for olashorts før jeg begynte og der fant jeg masse fint! Også til voksne, og jeg ble virkelig inspirert! Kanskje det blir shorts til meg neste gang. 😊

Vil gjerne høre om du syr, og hva i så fall. 
Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar