29. desember 2018

Eget på flaske!


Hei!

Egenmekket på kjøkkenet er morsomt. Rett før vi dro til Florida i høst, så "satte" jeg en likør av tyttebær. Jeg hadde cirka en liter plukkede i fryseren og helte opp på glass sammen med sprit. Den fikk go'gjøre seg i mange måneder. 

Da jeg skulle handle brennevin til likøren spurte jeg på Vinmonopolet om det var en viss type jeg burde bruke. Da var det samtidig en gubbe der inne som ropte at jeg måtte gå for 60% sprit. Han jobbet på et museum, sparte på fine flasker og hadde laget mye likør. For en tilfeldighet. :)

Jeg brukte denne oppskriften. Men tur var det at jeg gikk for 60% brennevin, for tyttebær gir masse saft. Jeg presset dem skikkelig og likøren ble ikke for sterk. Den ble perfekt, uten å spe ut med vann. Og jeg bruke all sukkerslag jeg fikk ut av bærene sammen med sukkeret. 

Jeg må si meg enig med mange jeg har sett skrevet på nett; den ble utrolig god! Passe søt og litt besk og frisk av tyttebærene. Anbefales!

Nå skal jeg passe på å ta vare på fine flasker jeg også for dette kommer jeg til å gjøre igjen. Jeg gjorde også likør av egne epler, men den kan ikke måle seg med lingonlikøren. Jeg pyntet flaskene og laget etiketter og ga bort i julegave. Så koselig. Har også en flaske her hjemme. :)

Har du laget noe eget til jul i år?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar