30. oktober 2019

Den nye terrassedøren


God morgen!

Det er en så stor glede å ha nye, lyse terrassedører i stua. Forskjellen mot den gamle, tunge, brune døren er enorm. Jeg kan stå og bare se på døren og nyte, så lyst og trivelig er det blitt.

Etter mange runder så ble vi enige med oss selv om at det er en skyvedør som blir best hos oss. Vi levde med den gamle døren fra -72 i tre år før vi bestemte oss. Vi har  vært innom alt av terrassedører, sett på mange løsninger og kommet frem til at dette er den beste. Det er så deilig at døren blir borte når vi åpner, siden vi bruker utsiden som en sitteplass. 

Døren er spesialbestilt fra Magnorvinduet. Vi har fått tegnet den slik at glasspartiene er delt opp for at døren skal virke nettere og matche resten av vinduene. Jeg synes det er sjarmerende med ikke alt for store vinduer. 
Fra sofakroken. Altså, dere aner ikke hvor mye lysere det er her nå. Gleder meg til å vise dere før- og etterbilder! 😂 Og jeg gleder meg til å få inn juletreet som pleier å stå her foran vinduene. Kommer til å bli så fint i år! 

Den gamle døren var i 2-lags glass og helt uten pakninger. Magnorvinduets skyvedør er i 3-lags sikkerhetsglass. Vi merket umiddelbart at lydnivået ble lavere. U-verdien er selvfølgelig også en helt annen. Det kule med Magnors dører og vinduer er at de kombinerer det beste fra alle andre leverandører. Man vil jo gjerne ha en vedlikeholdsfri fasade, og da er det aluminium eller pvc som ofte blir brukt. De fleste vindusleverandører leverer trevinduer med aluminiumskledning. Da har man ikke kontroll på treverket på baksiden. Alternativt er de PVC tvers igjennom. Da blir innsiden også PVC og det gir litt campingvogn følelse. Magnor har løst det med å ha aluminium ytterst, kjerne i PVC som ikke kan råtne eller slå seg og samtidig bryter kuldebroer, og tradisjonelle treverk på innsiden. Da får man en super kombinasjon av totalt vedlikeholdsfrie vinduer på utsiden, og den lune godfølelsen av tre på innsiden. 

Døren har også en Soft Close funksjon. det gjør at døren glir lett og ledig frem og tilbake, men de siste 30 centimeterne blir bremset ned og den lukker seg elegant uten å smelle i karmen. 
Nå dere, er det halloween som gjelder. Jeg skal pynte litt utenfor huset nå allerede, siden jeg jobber sent i dag. Inne har vi hatt halloweendetaljer i et par dager allerede. :) Barna skal skjære ut gresskar med pappa etter skolen i dag. En så spennende tid for dem. 

Vi blogges, tips på superenkelt og stilig halloweengodis kommer i kveld!


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar