26. april 2020

Sy enkelt om et skjørt som ikke passer!


Hei!

Jeg må få dele enda et enkelt syprosjekt med dere! Hvis du har et skjørt som ikke passer i linningen så kan du klippe av toppen på skjørtet og sy på en bred strikk isteden. Dette er jo helt supert hvis man finner et kjempefint skjørt på bruktbutikken f. eks. som kanskje ikke sitter perfekt i midjen.

Dette skjørtet på bildet er etter min farmor. Jeg tror det er fra cirka 60-tallet. Det var for stramt i midjen for meg og litt for langt hvilket gjorde at jeg ikke brukte det. 

Jeg bestilte en bred strikk i sort fra Stoff og stil og klippet av overdelen av skjørtet. Her må man måle seg frem til hvor langt man ønsker at skjørtet skal være og så legger man til noen centimeter slik at man har litt å gå på der man syr fast strikken.

Jeg målte strikken rundt midjen på meg selv og sydde sammen. 

Når man syr sammen strikk og skjørt må man strekke ut strikken slik at stoffet er maks trukket ut. Litt knot, men det går. Det blir et nydelig fall på kjolen når man gjør det slik. For å vite hvor jeg skulle starte å feste strikken i skjørtet, merket jeg ut midt bak og ut til en side. På disse to punktene festet jeg stoffet med nåler på strikken. Strakk ut strikk og stoff mellom disse punktene og sydde sammen. Gjorde det samme fra midt bak til andre siden osv. Det fungerte veldig bra, da får man lik fordeling av stoff rundt om livet. 

Jeg sydde totalt to rette sømmer helt nederst på strikken med cirka 0,7 cm mellomrom. Det ble pent fra utsiden. På baksiden sydde jeg en sikksakksøm på toppen av stoffet som stakk opp over disse. Kun for at det ikke skal ripe seg opp.

Jeg var heldig at farmors gamle skjørt også var for langt, det gjorde at det fungerte å sy i en strikk. Hvis det ikke er stretch i plagget du skal sy om og heller ikke nok vidde så er det risk for at det ikke fungerer å bruke en strikk. Man må jo kunne dra på seg et slikt skjørt.
Dette ble så bra at jeg skal gjøre dette med to skjørt til jeg har etter farmor. Et rødt juleskjørt med gullsøm og et lilla hageskjørt med store lommer. Til det lillablomstrete skjørtet har jeg en lik sort strikk som på bildet og til julekjolen har jeg kjøpt en gullstrikk. Gleder meg til å få de ferdige! :)

Ha en fin ny uke, vi blogges.


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar