24. mai 2020

Stor rådyrsikker kjøkkenhage, slik gjorde viHei!

Drømmen om en større grønnsakshage er blitt virkelighet! Vi har noen pallekarmer ved uteplassen med jordbær, salat og urter, men ville ha litt mer kjøkkenhage. Vi har også krukker med agurk, tomat, chili etc, men vi har noen glupske rådyr i området. De står og glor inn i hagen og sikler på roser, frukt og grønnsaker og bare venter på at det skal bli modent. 

Vi har prøvd blodmel og hjemmelagede blandinger med hvitløk og chili osv, men det har ikke hatt effekt. Vi ble enige om å lage en grønnsakshage som garantert holder rådyrene ute.

De er ikke akkurat veldig bekymret for folk. Sjekk filmen! Første klipp filmet Trygve på tur, i andre klipp må jeg stoppe ved fotgjengerfeltet. 😅
Etter å ha bestemt oss for plassering og størrelse, slo vi ned 48x48 impregnerte stolper. Armeringsnett ble gravd litt ned og festet til bjelkene. 
Etter at alt var på plass, ble høyden kappet til. Google sier at 1,7 meter må til for å være sikker på at rådyr ikke hopper over. 
Armeringsnett ble festet med stålbånd til bjelkene. 
Porten er også av armeringsnett. Hengslene er laget av bøyd armeringsjern som ble sveiset på. Kjøkkenhagen kommer til å bli enda finere når de impregnerte stolpene blir gråere. Jeg har allerede plantet klatreplanter mot nettet på begge sider av porten og stauder for å få et bed på hver side. Gleder meg til å vise flere bilder når alt har vokst seg større. 

Ønsker deg en fin søndag! 


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar