9. september 2020

Dyrke egne poteter


Hei!

Nå som høsten er på vei har jeg laget innlegg som liksom oppsummerer sesongen. Det er bra å ha til neste år for det kommer ikke jeg til å huske ellers. 😁 Her har vi akkurat tatt opp det aller siste av potetene fra kjøkkenhagen. Det gjorde vi for cirka en uke siden. Jeg setter alltid i gang Lisa og Bertil med å grave opp poteter, det er så koselig at de får se hvor maten kommer fra synes jeg. De graver faktisk med ganske stor iver, det synes de er gøy. 

Jeg kjøpte en pose med 2,5 kg settepoteter hos Plantasjen i våres. Sorten heter Berber. Det er en tidligpotet og det er viktig for meg siden jeg elsker poteter man kan plukke opp og spise med smør allerede i juni. Denne sorten leverte så absolutt! Tidlige og flotte poteter. Eneste grunnen til at jeg kanskje prøver en annen sort neste år er at denne ble litt melen når potetene ble større. Og så er det gøy å prøve noe nytt da. Vi får se, det er en god og fin potet så synd å gamble også. 👵😁
Før jeg satte noe i jorden laget jeg opphøyde rader langs hele kjøkkenhagen. Jeg fulgte anvisningene hva gjelder avstand som står på pakken med poteter. Da rakk det akkurat til fem rader med opp til 8 poteter på hver rekke. Mener å huske at jeg telte cirka 40 settepoteter i esken.

Jeg er heldig og har veldig bra potetjord her. Vi bor jo så nære stranden så det er rett og slett sandblandet jord. Jeg blandet i litt skikkelig fet, næringsrik kugjødseljord over hele kjøkkenhagen før jeg begynte.

Etter hvert ble dette til utrolig fine potetplanter. Store, grønne og flotte som blomstret etter hvert. Det er vel en gammel regel som sier at man skal vente med å ta opp de første potetene til etter planten har blomstret. Jeg orket akkurat å vente med å prøve. 😊

Totalt ga denne lille plantasjen oss nærmere 15 kg poteter i sommer. 👌

Før jeg plantet ut potetene fikk de lov til å gro på benken i vaskerommet. Jeg har laget en film om dette på min Instagram TV. Se gjerne den her hvis du vil se hvordan jeg gjorde: https://www.instagram.com/ekte_interior/channel/
Filmen heter "Sette egne poteter".

 


Flotte planter og nydelige rosa blomster ble det.Poteter uten skall er vel godt! 🥔🥔🥔Alt på bildet er fra egen hage og fisket opp selv. Hvor koselig er ikke det? Så klart blir det til å dyrke egne poteter neste år også. 

Nå er det grått og regn ute, håper det slutter før jeg skal sykle til jobben. 😀
Ønsker deg en fin onsdag, vi blogges snart igjen.


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar