20. september 2020

Tre retter til bursdag


Hei!

Håper dere har en fin søndag. 😀

Jeg hadde bare lyst til å dele hvordan det gikk i går. Vi storkoste oss med maten og jeg tenker at dette kan være tips på en treretters man kan by på. Jeg deler derfor fremgangsmåte her i innlegget. 

Dette er enkelt å lage, men med noen dyre ferdiglagede råvarer. Evt. kan man gjøre det hele billigere gjennom å kjøpe rå andelår og confitere selv.

Jeg startet med å servere asparges med parmesan, brødsmuler (jeg brukte griljermel) og flaksalt. Du kan følge den her oppskriften. Dette blir knallgodt og er en lett forrett, hovedretten bør ikke komme lenge etterpå når man er sulten. 😄
På jobben hos meg har jeg hørt flere skryte av confiterte andelår som man kjøper ferdig på hermetikkboks. Det hadde vi lyst til å prøve. Det er veldig enkelt å lage. Lårene legges over i ildfast form og varmes i ovnen i cirka 15 minutter, så skrur du på grill på ovnen til skinnet er sprøtt. 

Til dette brukte jeg våre egne nypoteter. Potetene kokes til de er rett før ferdige, så skylles de i kaldt vann. Kokeprosessen skal avbrytes helt. Så brukte jeg andefett i stekepanna og lot potetene surre der en god stund til de får en nydelig stekeskorpe, eller kanskje mer en stekehinne. Jeg salter i starten og etter hvert har jeg på hvitløk og kuttet rosmarin. Dette blir himmelsk godt.

Rødvinssausen jeg laget finner du oppskrift på her. Jeg er ikke dreven på rødvinsaus og har vanskelig for å bedømme denne, men jeg antar at det kanskje ikke er så mange måter å gjøre det på? Trygve elsker slik saus og synes denne var knallgod. 

For oss er ikke andelår en storfavoritt, men godt er det og veldig morsomt å prøve både å spise og lage det.
Dette var virkelig kveldens höjdare. Herlighet så god og perfekt denne sjokoladefondanten ble! Oppskriften er fra Trines Matblogg og du finner den her. Den er superenkel å lage, det eneste er at du må passe nøye på tiden. Til sjokoladen serverte jeg hjemmelaget jordbærsorbet som jeg fant oppskrift på i Hellstrøms bok Iskremfabrikken. Den ble også helt supert god.

Håper du ble inspirert til neste selskap. 😀 Ønsker deg en finfin søndagskveld! 


                                                              ⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar