4. november 2020

Å bruke opp ting #minimalist


God morgen!

Nå sitter jeg ved min lille kontorplass og skriver, mens solen skinner inn gjennom det ene vinduet. For en nydelig morgen. Nå tenkte jeg skrive litt igjen om minimalisme og en ting jeg virkelig liker; å bruke ting til de er oppbrukt. 

I går f. eks. så kom Bertil med et ødelagt laken. Et gammel sengelaken hadde revnet og han hadde selvfølgelig videre revet opp et stort hull. 😁 Dette tror jeg for øvrig er et laken etter mine foreldre som vi fikk da vi flyttet inn i vår første egne leilighet og hadde veldig dårlig råd. Det samme skjedde med et annet gammelt putetrekk og et håndkle (med samme historie) for litt siden.

Det gir meg stor tilfredsstillelse å kunne kaste disse tingene og tenke at vi har brukt det til det ikke kan brukes mer. En annen stor tilfredsstillelse er å etter hvert gå i butikken å kjøpe laken og håndklær fordi vi trenger det. Da skal jeg velge lekre håndklær av god kvalitet, i farger som passer på badet og det gleder jeg meg til. Når jeg åpner skapet vil jeg se et perfekt antall (det vi trenger - ikke mer eller mindre) sengetøy og håndklær. 

Jeg skriver "etter hvert" gå i butikken, for hvor mange laken og sengesett trenger man egentlig? Vi har mange sett vi av ulike grunner har fått og til tross for at jeg har renset ganske hardt opp igjennom årene så har vi mange igjen. Nå begynner det å nærme seg at vi kun har de vi liker aller best, og det er jo det jeg ønsker! Ikke å ha skapet fullt med halvbra ting som gjør at det blir dårlig plass, man liker egentlig ikke alt man har der, det blir rot, man får dårlig oversikt. Nei, det skal være få, nøye utvalgte sett av laken og håndklær som ligger pent på sin plass på hyllene. Da blir det ryddig i skapet og i hodet. 😁

Les gjerne andre innlegg jeg har skrevet om minimalisme her og her

Vi blogges! 👋 


                                                                    ⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar