17. november 2020

Nydelig med safran


 Hei!

Nå klarte jeg jammen ikke å vente lenger - nå har jeg bakt boller med safran. 🌲 Finnes det godere gjærbakst? Jeg pleier alltid å bake til starten av desember, men nå har jeg altså allerede fylt opp et par skuffer i fryseren. 😁

Det har skjedd at vi har hatt lussekatter igjen til etter jul og det er jo ikke så stor vits i synes jeg. Bedre å bake nå og glede seg frem mot jul.

Som nesten alltid bruker jeg Leila Lindholms oppskrift, denne blir alltid meget vellykket. Jeg bruker denne oppskriften, men tilsetter enda en dl sukker i deigen. (Hun sukrer bollene etterpå, det gjør ikke jeg.) Jeg er veldig nøye med at deigvæsken har riktig temperatur og resultatet av denne oppskriften blir superfluffy safranboller! 

Jeg bakte dobbel sats da jeg likevel var i sving. Det ble 41 boller og noen av dem var enorme! 😂

I Leilas julebok finnes en tilleggsoppskrift for de lekreste boller med fyll. Jeg fant ikke den på nett, men slik gjør jeg det:

Altså, begynn med å følge grunnoppskriften jeg har linket til over her. Så;
 
- Del deigen i to.
- Begynn med den ene delen og kjevle den ut til en rektangel. 
- Smør ut fyll over halve rektangelen. Til fyll pleier jeg å kjøpe makronfyll på butikken, det blir kjempegodt! Kjører du på med dobbel sats så kjøper du to pakker. Innholdet i en pakke skal blandes med 3 ss kokende vann så er det klart til å brukes.
- Brett deigen dobbel.
- Del opp i cirka 4 cm store remser.
- Del hver remse på midten nesten helt opp, slik at du skjærer ut små bukser. 😁👖
- Snurr hvert bukseben utover og til slutt fest dem under toppen av buksa.
- La heve på stekebrett og bakepapir i cirka 30-40 min.
- Pensle med egg og fløte (1 ss fløte til et egg).
- Stek i ovnen på 200 grader (på min blir det 190 grader) til de ser gylne og ferdige ut. (cirka 10-15 min.)
- Avkjøl på rist.
Kos deg! Vi blogges.👋

⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar