27. desember 2020

Deilige julecocktails

Hei!

Det er fortsatt deilige juledager igjen og tid for det lille ekstra av god mat og drikke. Hva ser mer innbydende ut enn en lekker cocktail? Ikke mye spør du meg. 😀🍹

I dag deler jeg et par oppskrifter og forhåpentligvis litt inspirasjon fra et par artikler jeg har laget som frilansjournalist denne julen. Den første kan du lage ferdig og ta med deg på termos til bålet i romjula. 😀🔥


⭐The Negroni Warmer⭐Dette er en tvist på klassisk Negroni og er en cocktail som er veldig inn om dagen. Passer perfekt når man kommer inn utenfra. Den har litt sødme og drikkes varm.Dette trenger du:

2 cl Heron old tom gin

2 cl Antica formula vermouth

2 cl Carpano bitter

2 cl sukkerlake

Lettpisket kremfløte

Revet appelsinskall


Hvis du ønsker cocktailen alkoholfri bytter du ut de tre øverste ingrediensene med:


2 cl gløgg

2 cl alkoholfri gin

2 cl alkoholfri bitter aperitif


Slik gjør du:


Bland de fire ingrediensene sammen og varm dem opp til behagelig temperatur for å drikke. Væsken skal ikke koke. Hvis du ønsker å ta med deg cocktailen ut heller du dette på termos.


Du kan lage din egen sukkerlake ved å koke opp vann og tilsette sukker og la det koke til det har løst seg opp. Bruk like deler vann og sukker. 


Pisk kremfløte lett. Hvis du ønsker å ta med drikken ut topper du glasset med kremfløte på plass.


Hell opp drikken på glass, topp med kremfløten og riv appelsinskall over.Det er de flinke gutta på baren Cocktail by Rangur Madur som har delt sine beste oppskrifter.

 

Denne cocktailen er perfekt til salt julemat. Den drikkes vel avkjølt og er behagelig i smaken og kan derfor passe som akevitt for nybegynnere. God til ribbe og god til pinnekjøtt.


⭐OP Old Fashioned⭐


Dette trenger du:


4 cl OP Anderson extra

3 stenk Angostura bitter

1 barskje (ca 5 ml) lønnesirup

Isbiter

Appelsinskall

Cocktailkirsebær


Denne cocktailen får så mye av sin særegenhet fra akevitten at den er vanskelig å etterligne uten alkohol. Hvis du ønsker en alkoholfri variant så foreslår jeg at du går for noe helt annet. Det finnes så mye godt! 😊


Slik gjør du:


Alle ingredienser blandes i glasset. Fyll på med is helt opp. Rør ingrediensen sammen med isen. 

Etter litt vil du se at isen har sunket lavere og har sluttet å smelte. Da er cocktailen avkjølt til riktig temperatur og har blitt blandet med litt vann. Cirka 1 cl. 


Fyll opp med is slik at glasset blir fullt igjen.


Skjær en skive med appelsinskall og klem det sammen for å dryppe litt olje over drinken før du plasserer skallet i glasset.


Topp med et par cocktailkirsebær.


Tips! Pass på at du ikke får med det hvite innenfor skallet på appelsinen. Det smaker veldig bittert.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar