12. januar 2021

Proff belysning i garasjen

                                                                                                  Samarbeid med Elektroimportøren 

Hei! 

Vi skal en tur ut i garasjen idag. 😀 Veldig morsomt å kunne vise frem.

Godt arbeidslys gjør underverk for arbeidslysten! Nå er Trygve i gang og jobber på VW Camperen igjen skal jeg love. Det begynner å bli skikkelig proft i garasjen nå. Ingen unnskyldninger lenger. 😁

Med en garasje på 80 kvm og relativt komplisert takkonstruksjon, er det behov for mye lys. Da er det eneste rette å velge energibesparende LED. Disse vi har er fra Elektroimportøren. De tenner umiddelbart når man skrur på, og varer i tusenvis av timer.

(La du også merke til stangen Trygve har sveiset til meg slik at jeg kan kjøre pull-ups?😅)
Vi begynte med 6 stk. av de avlange Storm lysarmaturene fra Namron. De lyser veldig bra og har et nøytralt lys på 4000K som passer bra som arbeidslys, men det ble rett og slett for lite i en garasje som er så stor og har mye kriker og kroker. Heldigvis hadde vi en mistanke om det og hadde lagt opp kontaktpunkter til flere lamper. :)Og mer lys ble det etter en tur til Elektroimportøren. Vi gikk for disse LED panelene fra Namron. Akkurat disse er 60 X 60 cm, men de kommer også i 30 X 120 cm. De er på 4000 Kelvin, men de kommer også i en litt varmere fargetone på 3000 Kelvin. 

Lysstyrken er på hele 4000 lumen, men de gir et veldig jevnt og behagelig lys takket være microprismeoptikken i glasset. 

Disse panelene er tilpasset T profiler i himlinger, men man får også kjøpt rammer slik at de kan monteres utenpåliggende slik vi har gjort.

Disse kan dimmes med den rette driveren.
Her står bussen heiset opp. Trygve har laget seg skikkelig opplegg i garasjen slik at han kan jobbe med sine bilprosjekter. 

LED panelene i taket bygger lite, og det var viktig slik at de ikke kom i veien for bilen når den heises opp. Også geniale der takhøyden er lav og man vil makse ut takhøyden.
Når bilen heises helt opp i taket blir de avlange lampene blokkert. Da er LED panelene i skråtaket geniale! Nå er alle kriker og kroker i garasjen opplyste. Det gjør rett og slett garasjen større. Nå er ikke mørke vinterkvelder lenger noe problem. 

Jeg har merket det selv mange ganger at om man ikke har godt nok arbeidslys så mister man fort piffen.
Tips til belysning i garasje:

1. Sørg for å nok lys! Det er viktig for trivselsfaktoren. Hvis du lyser opp alle hjørner, blir arealet også mer brukbart som arbeidsområde. 

2. Velg varme på lys ut fra hva du kal bruke garasjen til. Hvis du skal bruke den som verksted eller er en entusiastisk car detailer, bør du velge lys i det kaldere spekteret (4000-6000 Kelvin). Hvis det er et sted der man oppholder seg med bordtennis og en sofakrok, er det hyggeligere med litt varmere lys (3000 Kelvin eller lavere).

3. Vurder å velge lamper som kan dimmes. Moderne kvalitets LED kan det i dag med den rette driveren. 

4. Vurder å legge opp lyset slik at du får flere soner. Da kan du slå på det lyset du trenger og ikke mer. 

5. Sørg for å se lampene du velger i action! Ta en tur til Elektroimportøren. De har det meste utstilt slik at du kan sammenlikne og rådføre deg med noen som har peiling. 

Kanskje det er i 2021 at VW bussen blir ferdig? 🤓


                                        ⤗ Flere ideer, tips og inspirasjon hos meg på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar