10. januar 2021

Sengetøy #minimalist

God morgen søndag! 😀

For en nydelig dag det blir i dag, jeg tror vi skal ta en tur på skøyteisen. Endelig mulig å utøve litt vintersport også her. 

Nå er jeg klar for lyse vårfarger i hele huset. På soverommet har jeg redd opp med et av mine favorittsengesett og nå ligger julesengetøyet pent på sin plass i skapet igjen. Jo, jeg har faktisk eget sengetøy til jul. 😆 Det fikk jeg i gave av svigermor en gang (må være 10 år siden minst) og nå er jeg blitt så glad i det. Du kan se det her

Litt etter litt renser jeg ut i vårt skap med sengetøy. Hvorfor skal man ha ørten sett man aldri bruker? Man tar frem favorittene uansett hvor mye man har på hyllene ikke sant? Det er nydelig å se inn der og (nesten) se pene brettekanter. Når man har mange så blir det mye mer rot synes jeg, det er lettere å organisere og lage rette stabler med færre laken. 

Jeg har renset ut og kastet slitte putevar og gitt bort sengetøysett som rett og slett ikke har passet våre dyner. Flere dynetrekk har vært en desimeter for lange og hver gang jeg har brukt dem har jeg irritert meg over det. Nå er de gitt til bruktbutikken. Så har det vært noen som vi har fått i gave som aldri har blitt favoritter. De har blitt valgt vekk hver gang og nå har jeg renset ut de også. Hvorfor i all verden skal de ligge som fyll i bunnen av mitt skap? Rimelig meningsløst eller hva synes du? 🤓

Jeg har også merket meg hvilke farger og type sengesett som holder best vask etter vask. Når jeg fremover kjøper nytt kommer jeg til å velge det. Det er digg å bli bevisst på hva man vil ha, i stedet for å ha litt av alt. Alle sammen i familien har flere enn en pute så jeg kommer til å kjøpe inn noen ekstra putevar når vi trenger det etter hvert.

Hvordan ser det ut i ditt skap med sengetøy? Har du for mye, for lite? Liker du å ha mye å velge i eller skulle du ønske du hadde mer oversikt? Vil gjerne høre! Vi blogges snart igjen.👋


                                          ⤗ Flere ideer, tips og inspirasjon hos meg på Instagram: @ekte_interior  


2 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med deg om at det er enklere å holde orden i et skap med mindre innhold.

  Her er det mer enn et skap til sengetøy. Jeg tror at vi har dyner/senger/madrasser til nesten 40, så det krever også mye sengetøy. Alle nye dyner er 220 cm lange, men de eldste er 2 m lange. De brukes til barna. Når alt av senger/dyner brukes så vil jeg at sengetøyet skal passe til rommene. Jeg har vurdert å sortere vekk noe, og skal ta en opptelling ila våren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlighet! 40!! Da trenger du litt sengetøy Åshild, og lagringsplass har du vel nok av? :) Jeg har også lyst til å bytte til 220 cm lange dyner, men da må vi bytte ut alt av sengetøy... Deilig å bruke våren til opprydning her og der.

   Slett