19. april 2021

Tekopper og kaffekrus #minimalist


God morgen mandag!

Hva passer vel bedre enn å kickstarte uka med et ryddeprosjekt? 😅 

Mitt mål er å ha passe med ting overalt i hele huset. Ikke for mye, men akkurat de vi trenger. Nå har jeg tatt en runde i kjøkkenskuffen under kaffemaskinen. Vi har ikke overskap og i den skuffen har vi våre kaffekopper. 

Det er noe med at man blir "hemmablind". Usikker på om det uttrykket finnes på norsk (hjemmeblind?), men man blir i hvert fall vant til å se de samme tingene rundt seg hjemme hele tiden. Når du skal rense ut så er et tips fra meg å ta på deg andre briller. Åpne opp skapet eller skuffen og se etter, hva du egentlig har der inne. 
Her har vi roteskuffen. Det er på tide å stille seg spørsmålene som jeg har skrevet om tidligere. Er dette en favoritt? I så tilfelle vet du at du kommer til å beholde den. Bruker jeg den? Hvis ikke - ha det!

Små kopper uten hank, som jeg kjøpte nye på en bruktbutikk for mange år siden. Vi drikker aldri kaffe ur dem, de fungerer som nødkrus når alle glass er i oppvaskmaskinene eller det hendte før at vi tok dem med på tur. De er ikke favoritter, brukes nesten aldri og har ikke nostalgisk verdi. De går til Fretex.
Kjempesøte espressokopper. De tror jeg min søster renset ut hos seg og jeg fikk dem. De har aldri blitt brukt her i huset. Hverken vi eller gjester har drukket/drikker espresso og nå har vi i tillegg byttet ut kaffemaskinen med trakter. De går til Fretex.
Disse krusene har Lisa og Bertil malt på sammen med farmor og farfar. Dessverre er det ingen av oss som liker formen på de og vi bruker de derfor aldri til å drikke ur. Men, de er favoritter og koselige minner. Jeg har nå lagt de i en boks på loftet. Vi ønsker å beholde de, men de trenger ikke å ta opp hverdagsplass i kjøkkenskuffen.
Her var det en salig blanding. Mine koselige krus etter min farmor og de dreide koppene som en dame i gata hvor jeg vokste opp gjorde til meg. Jeg bruker de, men ikke ofte. Jeg har nå flyttet de inn i skafferiet, litt høyt opp på en hylle. 
Med de rette brillene på fikk vi renset ut og gjort bedre plass. Som du ser har vi nok kopper likevel (!), men de som er i skuffen bruker vi faktisk. Nå fikk vi til og med plass til noen favoritter som har stått på en hylle i spiskammerset. 

Håper du ble inspirert til å sette i gang selv, eller kanskje har du allerede full kontroll? 😁 
Ønsker deg en finfin mandag!


⤗ Vil du få flere ideer, tips og inspirasjon - følg meg på Instagram: @ekte_interior 


2 kommentarer:

  1. Hei! Dersom du kunne tenke deg å selge den store koppen med rosa og blå blomster på er jeg meget interessert. Kommer til å bli brukt daglig :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så veldig koselig, takk. :) Den koppen er et minne etter min farmor så den beholder jeg, er veldig glad i den. /Klem Jessica

      Slett