18. mai 2011

Fra bildearkivet

Regn og ruskvær og en perfekt dag for å sitte foran laptopen! :)
Jeg har funnet frem noen bilder fra mine foreldres hytte som jeg ennå ikke har vist dere. Jeg tok dem i påsken da vi tok første turen dit i år. Hytta ligger ved en sjø i en Värmlands dype skoger. I Sverige altså. Det er et lite sammensurium av ting og tang der, med en spesiell sjarm.
Disse bildene har jeg lagt ut tidligere fra hytta.
I dag blir det noen detaljer fra det vi kaller vaskerommet. Det er ikke vaskemaskin der så det er jo litt merkelig egentlig, men det har nok vært noe i den stilen tidligere. Et lite hus ved siden av hytta, med to dører. Den ene går altså til dette bittelille vaskerommet. (Den andre går til et litet overnattingskrypinn for gjester.) Her er det mulighet for grovvask ved stålbenken. Det er også stedet for redskaper av de forskjellige slag!
Jeg elsker den koselige broderte tavla på veggen! Den har jeg sett i alle år men jeg husker ikke nå om det var hos mormor, farmor eller noe annet sted. Fiskestenger og tilbehør lagres her. 
Det morsomme og litt rare brettet tror jeg mamma bruker til å rense fisk vi har dratt opp. Det er i alle fall hun som alltid rensker. Her i vaskerommet. :)
Legg merke til de herlige 50-talls fargene i pastell rundt vinduer og i tak. Krukka er vel ikke fra i går den heller vil jeg tro.
Her ser dere "ljugarbänken". Bare å sette seg ned å fortelle hvor svæææære fisk man har fått. :)

Til slutt hiver jeg med bilder av noen funn fra påsken. Det kule gamle litermålet i tre kjøpte mamma på loppis. (Heter det litermål også om det rommer flere liter?) Det er stemplet 1857. Noen som vet hva disse ble brukt til? Korn kanskje?Disse to gamle melkekannene kjøpte mamma. Jeg tok også en med meg hjem.

Ha en fin (inne?) dag!

6 kommentarer:

 1. Ser bare kjempekoselig t der....litermålet er sikkert brukt til korn..
  ha en fin kveld...
  klemklem

  SvarSlett
 2. Jeg sendte deg en mail idag ang.planter,fikk du den? :)

  SvarSlett
 3. Ser ut som en herlig hytte med ekte sjarm :-)
  "Ljugarbänken" var jo et flott navn på den benken da :-)

  Ha en finfin kveld!
  Klem fra Rita

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Så herlige bilder fra hytten :)
  Mange fine ting, likte veldig godt litermålet. :)
  Jeg vet ikke hva de brukte det til men tipper som deg, korn.
  Ønsker deg en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 5. Hej!
  Ja, det var många svenska saker som jag känner igen! Roligt att titta igenom och många minnen.
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvarSlett
 6. En skikkelig rød liten stuga, akkurat slik vi ser for oss en svensk sommeridyll. Herlige bilder. Jeg skjønner du har arvet din interesse og sans for interiør av din mor.

  Klem fra Kari

  SvarSlett