19. mai 2011

Hva har dere gjort?
Med deres terrassegulv?

Vi har ikke gjort noe med vårt siden vi bygget gulvet i 2006.
Grunnen til det er at jeg synes det er så vakkert med grått "naturlig" gulv. (Det sklir så godt sammen med fjellet som det er bygget inntil.) Vi fikk også tips av karen vi kjøpte terrassebordene av om å la de være. Han mente at å behandle de bare ville skape unødvendig jobb i årene fremover.
Nå må dessverre mitt naturlige gulv vike. Mannen mener at vi absolutt må gjøre noe med det i år før det sprekker og blir ødelagt. Det høres jo fornuftig ut...
Jeg er ikke sikker på hva jeg har lyst til å gjøre med gulvet.

Hva har dere gjort med deres gulv?
Hvilke produkter har dere brukt? (Merke, farve, olje, beis?)
Har du prøvd grå gulvfarge? Ser gulvet da "tørt" ut eller får det nybehandlet finish?
Hvor fornøyd ble du?
Hvor godt holder gulvet seg?Jeg blir veldig takknemmelig om du deler med deg av dine erfaringer!
Legg gjerne inn link til bilder om du har!
Tusen takk.

...

10 kommentarer:

 1. Hei
  Vi brukte en farge som heter Shimmergrå 9073 fra Jotun. Klikke på linken under så kan du se innlegget mitt og bilder fra terrassen vår :) Beis av terrassen vår Ønsker deg en fortsatt fin kveld, klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Nydelig med grånet treverk, men dessverre tåler ikke vanlig furu å bare ligge ubehandlet.. da sprekker og råtner den til slutt... du må på lerk eller noe sånt for å kunne ha ubehandlet gulv. Det finnes også en del komposittgulv i gråfarger nå, og de trenger ingen behandling!
  Men med det gulvet du har nå, må du nok RENSE det med terrasserens først og siden behandle det med olje eller beis (beis holder lengst). Jeg ville beiset det grått i alle fall!
  Lykke til i alle fall!
  Og takk for hyggelig hilsen! Håper du hadde en fin 17. mai også!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 3. Tja, trammen vår er ubehandlet, og sånn får den være:DDDD Jeg liker det sånn naturlig. ellers har jeg vell en viss erfaring vedr platting på campen, og den er jo ubehandlet. Naturlig, og uten sprekker og sånn. Begynner man først å olje eller beise, så må man jo fortsette med det. Det er jo en smaksak akkurat det. Vi er late av oss her i huset, så vi går for naturlig slitasje og grånig og evt sprekker. Sånn er det liksom med den saken:DDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 4. Jeg så på Tradgårdsfredag - de satte inn terrassen med kaffe og jord som væske, for fargens skyld og siden linolje. Det tror jeg du ville like. Du kan sikkert se programmet på SVT :) Jeg synes også den grå er fin... hva med bare linjolje?

  SvarSlett
 5. Jeg er enig med mannen som ga dere tips om å la det være :) For det er mye finere uten beis, laling etc. :D Faller mye mer til naturen rundt med den naturlige gråfargen :) Ha en fin dag! klem fra Gamletingretten :)

  SvarSlett
 6. That's what friends are for ;)

  SvarSlett
 7. Kjekt å lese tips du får!
  Har selv en ubehandlet brygge....den har stått siden 2006.....og må vel etterhvert gjøre noe med den!

  Ha en fin fredag :o)

  SvarSlett
 8. Jeg tror jeg heller skal nytte meg av tipsene du har fått her, enn å gi noen selv. For jeg har ingen anelse...Vi MÅ også gjøre noe med terrassen i år og jeg ønsker at det skal se værbitt ut. Jeg vet de har en god del beis på Maxbo og selvfølgelig utstilling. Det er nok der vi kommer til å kjøpe beisen. Det forslaget du fikk med linolje hørtes interessant ut. Lurer på hvordan det blir da.
  Lykke til:)
  Klem

  SvarSlett
 9. Hei hei igjen:) Jeg hadde ett slikt gammelt gulv i min gamle leilighet,høytrykkspylte det med terrassevask og det ble helt fint igjen.Har nettopp fått ny terrasse som skal beises med grå terrassebeis,venter bare på litt finere vær.Vurderer skimmergrå fra jotun,men skal en tur på den lokale malingsfabrikken først.

  Er veldig spent på hvordan det ble i krukkene dine:)

  -Jeanette-

  SvarSlett
 10. Hei igjen!!! Takker for skryt, jeg!!! Trenger det:DDD Alle rosebildene ble tatt i hagen her hjemme og på campen i fjor sommer, så jeg har noen å ta av:DDD Men slike hage-interiør-bilder, mangler jeg helt. Vi har rett og slett ikke hatt noe fint å ta bilder av, he-he. Men nå har jeg ihvertfall fått ryddet litt i hagen, så til uka blir det brennesle og ugress-jakting:DDDD Trenger du brennesle til suppe, og løvetann til salat og vin, så har jeg plenty her i hagen. Bare til å hente:DDDD klemz

  SvarSlett