6. mai 2011

Landlig voksduk!


Nesten alle mine slektninger som bor i de värmländska skogarna har voksduk på sine små utebord. Det tror jeg at også morfar hadde. (Min mamma er oppvokst i et falurødt hus der ute på landet med sine sju søsken.)
Ofte ser man ikke plattinger eller terrasser når man er skikkelig ute på landet i Värmland. Folk sitter rett på plenen på et par stoler og et enkelt bord. Med voksduk.Det samme legger jeg ofte merke til når jeg er på ferie sydover, for eksempel i Spania. Da sitter ofte mor utenfor huset sitt blandt alle fine blomstene i krukker. På en liten stol, ved et lite bord. Med voksduk. :-)Både dette ekte landlige og den enkle stilen ved middelhavet synes jeg er så koselig!
Jeg har alltid en liten voksduk på mitt jernbord på fremsiden av huset. (Se her om du vil.) Og i dag slo jeg til å kjøpte en voksduk til det store utebordet på baksiden også. 


Bordet vårt står ute år etter år og blir så slitt. Nå ble det koselig igjen!


Jeg festet voksduken med stifter under bordplata. Jeg ble inspirert av Liv på bloggen Livslyst som jeg så hadde festet en voksduk rundt bordplata på samme måte.

Når jeg var på ferie i Amsterdam i mars så jeg flere kafeer som hadde festet voksduken på samme måte rundt bordene.
Supert med voksduk, bare å tørke av! (Nei jeg har ikke begynt å selge voksduker.) ;-)


Så fort det blir bare litt varmere skal jeg kjøpe en margeritt til den tomme potta på bordet.

Ha en herlig fredagskveld!5 kommentarer:

 1. Så flott bordet ditt ble med voksduk :-) Jeg kjøpte meg en rund "blondevoksduk" på Kid forleden dag, og den er riktig så lekker :-)
  Jeg er utrolig glad i Margeritter, og har allerede kjøpt årets første.....men her nord har vi hatt kalde netter, så jeg passer godt på den og tar den inn i varmen hver kveld :-)
  Klem fra Rita

  Ps! Takk for besøket, og hyggelig kommentar inne hos meg :-)

  SvarSlett
 2. Super kjekt og veldig fint med voksduk :) Jeg var veldig anti voksduk, helt til jeg ble bitt av basillen av mine kjære mor. Det kjekke med de er at man kan klippe og ordne det akkurat sånn du trenger de :)

  Ha en fin helg ;) klem fra Anne-Marthe:)

  SvarSlett
 3. Hei :)
  Det var en fin sommerlig voksduk.:)
  jeg har en voksduk ute som ser ut som linduk :)
  Ønsker deg en god natt og fin morgendag.
  Klem

  SvarSlett
 4. Jabadabadooooooooooo :)))
  Nå ble jeg skikkelg inspirert.
  Dette skal selvfølgelig jeg gjøre også.
  Suuuupert. Nydelig voksduk du har her. OG så søt tekst.....Jeg kan se det for meg:)
  Ønsker deg en fortsatt fin lørdag:)
  Klem

  SvarSlett
 5. Jeg bruker også voksduk på bordene ute! Synes det er veldig praktisk dessuten er det så mange fine farger og mønster. Veldig lurt å stifte de fast - blåser ikke vekk i sommervinden...
  Klem

  SvarSlett