6. juli 2011

En overraskelse!


Jeg må vise dere min blomstrende asalea!
Egentlig har jeg to stykker i stuevinduene som blomstrer nå. Den ene skranter litt etter en periode med dårlig vanning, men blomstrer det gjør den! Her er den planten som er mest frodig. 
My christmas azaleas are blooming!

Jeg kjøpte tre asalea til jul i fjor. Målet var å beholde alle tre til jul i år. Før jeg skjønte hvor mye vann de faktisk trenger så klarte jeg å ta livet av en av de.

My goal was just to keep them alive til' christmas this year, the blooming was a big surprise! :-)

Jeg har ikke tenkt på før, at asalea faktisk er en plante man kan ha "hele tiden" året rundt. Jeg har bare kjøpt de inn til jul og ikke trodd at det har vært håp etter blomstringen. Etter at jeg leste litt om dem så fikk jeg vite at man til og med kan ha de ute om sommeren. Men at de skulle blomstre igjen det var en stor overraskelse!

I will be happy if they bloom for christmas as well! :-)

Nå skal det bli spennende å se om de blomstrer til jul igjen. Om det skjer så blir jeg litt lykkelig. ;-)Ha en herlig onsdag!


8 kommentarer:

 1. Det er jo bare kjempegøy da...ja de må ha vann så det holder...
  ha en fin sommerdag
  klemklem

  SvarSlett
 2. Det er SÅ kjekt å se at det kommer nye knopper.Det er jo en fantastisk fin blomst også! Jeg hadde en Azalea i mange år og den blomstret om og omigjen. Pass godt på å vanne den og knip av visne blomster...Lykke til :)

  SvarSlett
 3. Vakre blomster! Lykke til med prosjektet "holde dem i livet til neste jul" ;-) :-) ........om 5 måneder er vi jo godt i gang med adventa, så du er jo godt over halveis.... Lykke til, og holde oss oppdatert på hvordan det går :-)

  Ha en fin sommerdag!
  Klem fra Rita

  SvarSlett
 4. Nydelige blomster, men hos meg lever de ca 4 dager, så er de totalt kaputte:DDD Må ha planter som skal ha en tørkings eller to for å blomstre!!! Sånn som feks Orkideer og novemberkaktus!!!!!! Ha en flott dag, borte i gata!!! Klemz grethe

  SvarSlett
 5. Veldig artig med blomster som blomstrer "året rundt":)) Har et knippe orkideer i stua, de er kontinuerlig i blomst, helt utrolig egentlig...;)

  De trives, og godt er det!

  Klem Janne:)

  SvarSlett
 6. Så koselig da, og så fin den er! Enten har du veldig grønne fingre, eller så bor du i et godt "plantehus" :)

  SvarSlett
 7. Så det der er altså asalea. Utrolig perfekt timing at jeg stakk innom deg nå. I natt ( på jobb) leste jeg i boken jeg leser nå (Barnepiken...anbefales!) om disse blomstene. Jeg lurte sååå på hvordan de ser ut:) Nå slapp jeg å Google det:)
  Hvordan går det med leting etter port forresten? Vi har funnet ut at vi (altså mannen) lager en i stil med gjerdet. Han har snekret ferdig stakittgjerdet og begynner på porten i dag:) Jeg skal poste et innlegg om det senere i dag. Nå er det natt for meg:)
  Klem

  SvarSlett
 8. Nydelig!!
  synest det er utrolig bra at du har klart å holde den i live :o)

  SvarSlett