10. desember 2013

Kakpeck

These oldies are for making holes in cookies and bread.

Hei hei!

Ja ikke vet jeg om det er slik man skriver det men det er i hvert fall hva mamma kaller dem; "kakpekk". Det er små gamle redskap man brukte for å "pikke" hull i kaker man bakte. Dialekten er värmländska i Sverige. Jeg synes de er så koselige, lagede i "luffarslöjd", fantearbeid.
Jeg har litt vanskelig for å gå forbi disse på loppis så jeg har kjøpt noen stykker og nå til bursdagen min fikk jeg en miniliten en av syster Lina. Kjempefin! :)
De pynter opp i vinduet på kjøkkenet.

Nå blir det båttur på oss så vi blogges senere! 

4 kommentarer:

 1. Dette må være et svensk redskap. Jeg har aldri sett noe slikt før, men har likevel ønsket meg det. Da ville det blitt mye enklere å prikke ostepai. Så kommer du over en du ikke trenger vil jeg gjerne kjøpe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Åshild! Det er helt riktig svensk ja. Så koselig at du vil bruke en gammel kakpeck, det liker jeg veldig godt. :) Jeg sender deg gjerne en av mine om du sender meg din adresse, jeg finner en ny på loppis! :) Jessica

   Slett
 2. Har aldri sett slike før. Kjempefine og praktiske.

  :) Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg har mine mest til pynt men de er jo kjempesmarte. Og fine. ;)

   Slett