18. januar 2014

Fylt indrefilet av svin


Hei og god lørdag! :)
Endelig sitter jeg her i sofaen med kaffekoppen og har litt tid for meg selv og bloggen. I dag har det virkelig gått i hundre her. Jeg vet vi bare har to barn men noen ganger lurer jeg likevel på om vi har flere… Masse energi som må ut og som bobler over i alle retninger. Når vi til sist kom oss ut i snøen litt tidligere i dag så var det en ernorm lettelse. Litt løping og herjing gjorde susen og nå sover den ene og den andre slapper av her i sofaen. :)

Ser ikke kjøttet lekkert ut eller hva? :) Jeg har tips på superenkel, fresh og god lørdagsmiddag! Fylt indrefilet av svin. Egentlig kan man jo fylle med hva man enn liker, er nesten sikker på at det blir godt uansett. Dette brukte vi i hvert fall. Her kommer oppskrift:

En indrefilet av svin
En bit parmesanost
5, 6 skiver med serranoskinke 
En halv purre
Evt. tomat fersk eller soltørket på glass
Salt og pepper

Del indrefileten på langs. Bank den flat med f. eks. en kjevle med plast rundt.
Skjær opp skinken i små biter og fordel over kjøttet.
Riv parmesan og finhakk purren over.
Finhakk tomatene og legg på toppen.
Salte og peppre

Vi glemte tomatene! Og det tror jeg hadde blitt enda godere. :)

Rull sammen indrefileten tett som en rullekake og bind den sammen som en skinke. (Du får eget snøre til dette i matbutikken.)
Brun indrefileten på høy varme i stekepanne til den får en gylden farge. (Mannen fant ikke stekesnøre da han laget denne fileten, link til ordentlig stekesnøre i kommentarene under. :)
Putt kjøttet i ovnen på 175 grader. Bruk termometer og stek fileten til cirka 65 grader.
Ta ut kjøttet og la det vile i 10 minutter før du skjærer opp.
Jeg tror du kan velge akkurat det tilbehøret du liker til denne indrefileten.
Ris, risotto eller hva med båtpoteter og en god soppsaus? :)

GOD LØRDAG!

8 kommentarer:

 1. Mmmmm... Det så godt ut! Jeg så Bertil og Trygve ute i dag. Vi var i bursdag hos en i barnehagen. De kjøpte huset som vi var på visning på (rett i nærheten av dere). Her blir det pizzasnurrere og salat til middag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha, der som det var flere hus? Digg med pizzasnurrer! Ja Bertil kjørte på snøen nedfør gata hos oss i dag. Jeg måtte stå nede og ta imot. Livsfarlig! :))

   Slett
 2. Dette så utrolig godt ut ! Må prøves en gang. Kos deg på lørdagskvelden og fortsatt fin helg!
  Mette

  SvarSlett
 3. Ja dette er virkelig lettvindt og god middag, happy weekend til dere også! :)

  SvarSlett
 4. Ja, dette så kjempegodt ut,skal prøves neste helg,men tror du har fått feil snøre.Hilsen Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Merete! Du har helt rett, aner ikke hvorfor mannen har brukt hampsnøre her?!? Jeg har sett så mye på bildene så jeg så det ikke selv. Jeg har sjekket i skuffen og stekesnøre ligger her. Må spørre han når han våkner! (Hans tur å sove i dag.)

   Slett
  2. Nå ser det jo ut i innlegget som at dette er riktig snøre men det er det alltså ikke. Så for å rydde opp legger jeg inn link her til STEKESNØRE! :) https://www.jula.no/hyssing-50m-331046

   Slett