1. desember 2014

Sjarmerende boktrær!


Hei!

Jeg har blitt litt forelsket i brettede små juletrær. :)
Jeg har sett de litt rundt omkring i det siste og da jeg var hjemme hos mamma og pappa for et par helger  siden måtte vi prøve. Og det er jo superenkelt! Og hvem har ikke gamle kjipe pocketbøker som står og støver? Og det beste av alt er at man lager et på en time.
Ta vekk permene på pocketboken. Evt. kan du også ta vekk de bladene som ikke er fylt opp med tekst på hele siden. Jeg har brettet et tre som hadde mange blanke sider gjennom hele og jeg synes det treet ble kjempefint. Så det blir en smaksak. :)
Begynn å brett halve siden på første bladet slik jeg har gjort her.
Og så en gang til, slik jeg har gjort her.
Jeg synes de er fine når de står helt flatt mot underlaget. Derfor bretter jeg også inn den nederste kanten på hver side. Om du vil ha trær som står litt opp med en slags diamantform nederst så skal du ikke lage denne siste bretten.
Så er det bare å brette i vei. Cirka 150 sider eller der omkring er passe. Jeg har også brettet en litt tykkere bok og så bare tatt vekk noe av permen bakerst når jeg har nærmet meg formen av et juletre. Du vil se hvordan det blir når du har brettet en del sider. Da kan du bare justere slik at du får et passe tjukt, fint tre.
En kveld brettet jeg et tre mens Trygve satt å så på noe på tv. Det prasslet ganske bra siden jeg etter hvert fikk opp farten og ble litt halvhysterisk mens jeg brettet. Jeg ser slutten! Haha! Litt av en kveldsfornøyelse, prøv! :)

2 kommentarer:

  1. Så utrolig fint! Takk for tipset :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at du synes det Livy! Bare å begynne å brette! (opp armene ;)

      Slett