6. januar 2016

Huset ved stranden 2

Here we go again!

Her står jeg med nøkkelen til det nye huset ved stranden. Utrolig at vi gjør dette IGJEN! 

Under ser du meg foran rønna med den nydelige utsikten og kveldssolen som vi kjøpte i 2003. :) HER kan du lese om restaureringen av det gamle huset.


Det er lett å få kalde føtter når man har kjøpt et hus som må totalrenoveres før man kan flytte inn og før man kan selge det man bor i. Hva har vi gjort? Og IGJEN? Jeg håper og tror at dette blir siste gangen.

Huset ved stranden er vårt og det er så mye å gjøre at ved første overblikk vet vi ikke helt hvor vi skal begynne. Målet er å puste dypt, ha is i magen, lage en plan og følge den.

Jeg har fått tilbakemeldinger på at det kan være spennende å høre om hvordan vi har tenkt å gjennomføre dette så det skal jeg skrive litt om. Alle med små barn vet at det oftest blir gjort veldig lite når de er med. Tanken er alltid god og man tar de med på ting. Dessverre ender det ofte opp med at man assisterer de med drikke, bespisning og lek i stedenfor å komme fremover med prosjektet. Vi tok derfor en avgjørelse tidlig om at det til stor del blir Trygve som jobber på huset. Jeg henter i barnehage, lager middag, legger, vasker klær og tar ansvar for hverdagslivet. Så fort vi får mulighet til det så jobber vi sammen og i helgene tar vi med barna til nye huset.
Et bilde sier mer enn tusen ord... ;)

Det har vært mye å forholde seg til i starten av prosjektet. Praktisk overtagelse, gjennomføring og på hvilket nivå av renovering vi skal legge oss på. Trygve er den som har oversikten og er sjefen på bygget. :) Han har en jobb som gjør at han har hele dager fri og får tid til å skaffe seg nødvendig kunnskap. Jeg klarer ikke å følge med på alt som må gjøres og i hvilken rekkefølge. Trygve har planen og vi diskuterer hver eneste liten detalj underveis. I det store og det hele har vi laget oss en arbeidsplan og oversikt over kostnader. Men jeg vet at ting må få bli forandret underveis og at ting flyter litt. Men en plan i det store og det hele må vi ha, ellers ligger vi våkne om natten og føler at vi ikke har kontroll over noen ting.

Valgene vi tar denne gangen er preget av vår erfaring og også stilen på huset. Jo lenger tid en renovering tar jo lenger tid får man til å tenke og velge gode alternativ. Prosessen med vårt gamle hus tok to år hvilket belønnet oss med mange løsninger som vi fortsatt er veldig fornøyde med. Det er løsninger som vi kommer til å videreføre i vårt nye hus. 

Det er mange innredningsdetaljer jeg liker kjempegodt men som vi kommer til å velge bort fordi det ikke vil komme til sin rett i det nye huset. Et eksempel er panel i taket. I det nyere huset ved stranden passer det best med renere linjer og et slett tak. I dag i vårt hus fra 1897 har vi profilerte lister og gerikter, mønepynt og gammeldags detaljer. Slik vil det ikke bli i det nye huset.

Det fineste er å la huset bestemme stilen. Er du ikke enig i det? Jeg håper at vi klarer å få huset som er bygget på 70-tallet til å bli koselig til tross for renere linjer og et mer moderne uttrykk. Jeg har som mål å få til en hyggelig og rustikk stil! Trygve er mye mer glad i det minimalistiske og moderne enn det jeg er, så vi har daglige diskusjoner for å komme frem til de beste løsningene midt i mellom. :)

Vi har nå revet ut alt av huset og det står bare et tomt skall igjen. I neste innlegg skal du få se bilder. :)

Overtagelse, planlegging, gjennomføring, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)

Her kan du lese "Huset ved stranden 3".
Les hele serien om "Huset ved stranden".

6 kommentarer:

 1. Å så spennende Jessica. Er enig i at huset må bestemme stilen, litt kjekt også å bytte stil og ikke ha alt helt likt som før. Her har vi jo skiftet stil helt selv om grunnelementene er de samme, vi har ikke kjøpt så mye nytt av store ting, men brukt det vi hadde og malt en del møbler. Jeg klør i fingrene etter å gjøre noe på kjøkkenet, egentlig kunne jeg tenkt meg helt nytt, men det er jo i så god stand at det er uaktuelt. Ønsker dere lykke til. Jeg vet jo hvor dyktige dere begge er så det kommer til å bli kjempefint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig sant Kari! Litt deilig med noe nytt, nye muligheter. Jeg håper bare vi får det til slik vi liker det. Man har jo alltid et drømmehjem i tankene på en måte. En stil som er ens egen. Det har blitt kjempestilig hos dere! Gleder meg til å komme i stand i nytt hus her også. :)

   Slett
 2. Hei igjen! Jeg var en av dem som etterpurte et slikt innlegg, så tusen takk! :-) Synes det høres ut som dere løser det på en veldig god måte rent praktisk og for å få hverdagskabalen til å gå opp. Jeg er enig i det du sier om å la huset bestemme stilen - og jeg er helt sikker på at dere kommer til å få et personlig, hyggelig og koselig hjem, til tross for at stilen i huset ved stranden er en annen enn der dere nå bor. Det må være så gøy å kunne skape noe helt nytt, slik dere skal gjøre nå. Ser fram til å følge dere videre! Vennlig hilsen Christine:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tilbakemelding Christine! Det er så hyggelig med respons. :) Ja hverdagen tar så mye mer tid enn man tror egentlig og man skal jo orke å fullføre også så jeg tror dette blir en bra plan. Alle kan ikke ha fokus på alt. Blir som en liten bedrift. :) Både spennende og skremmende å ta det hele helt fra scratch, håper, håper det blir bra! Koselig at du vil følge videre, ha en fin uke!

   Slett
 3. Jeg vil bare tipse om at Europris har arbeidshansker i skinn mer tilpasset damehender. http://bestemorshage.blogspot.no/2011/05/gode-venner.html (Nå har de fått blå farge)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Åshild, de skal jeg sjekke ut!

   Slett