3. mars 2016

Det går ikke akkurat kjempebra...


Hei!

Nei, det gjør ikke det. Det går ikke kjempebra med min middagsplanlegging. Du som har lest bloggen min en stund vet jo at jeg alltid prøver å bli bedre på å planlegge. Denne litt merkelige, svorske ukesmenyen i stikkordsform har stått på vår tavle på kjøkkenet i mange uker nå...

Ofte skriver jeg ned bare noen stikkord til meg selv slik at jeg skal ha noe å bli inspirert fra. Det funker. Men det funker ikke like bra å ikke oppdatere. Tre dager frem i tid synes jeg er fint.

Det er lenge siden nå som jeg nevnte at jeg skulle ta opp noe som gjelder nettopp ukesmeny. Bertil sa til meg at det er så kjedelig at ikke han vet hva vi skal ha til middag. 

- Hva står det?

Og det er jo sant! Jeg har ikke tenkt på at ikke barna kan lese hva slags mat vi skal ha. Så nå har jeg og B snakket om at det hadde vært kjekt med bilder. 

Jeg kan jo ikke tegne i utgangspunktet så det er utelukket. Men det funker jo heller ikke, prøv å tegne kotlettgryta m. senap, svamp och kapris på en krittavle du! Hahaha! Eller röd linssoppa...

Nei, men kanskje man kunne få tak i noen bilder? Klippe ut noe? Man kan jo ikke ha bilder av absolutt all mat, det går jo ikke... Bertil lærer seg nok å lese snart, men Lisa har jo mange år igjen. Hun spiser jo ikke noe heller så kanskje bilder av middagene ville trigget litt.

Ideer mottas gjerne, ha en fin dag! :)

6 kommentarer:

 1. Hei
  Super blogg du har. Hva med å feste magneter på plastikkmat man får kjøpt i lekebutikken. Da kan man få en viss ide om hva som står på menyen:) Da må du jo ha en tavle med magnetmuligheter da. Man kunne også dele små plastikk husdyr i to og feste magnet bakpå. På den måten kunne man ha sagt at i dag skal vi spise gris:) Kanskje litt brutalt:))))))))))LOL

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Silje! Tusen takk :) For noen morsomme ideer. Tror jeg må få meg noen slags tavle med magnet i nye huset. På kjøkkenet. Morsomt! Igjen, takk for ideer!

   Slett
 2. Vi har endelig kommet i gang med middagsplanlegging. Og vi setter oss ned en gang i uken og skriver ned alle middager vi skal ha 7 dager frem i tid. Da får også barna velge middag en dag hver. Jeg kjøpte en notisbok (A5) der vi skriver ned middagsmenyen. Bak i boken har jeg skrevet ned hva vi har i fryseren ( og stryker ut etterhvert som det blir brukt og nye ting som kommer til). Da har vi full kontroll på hva vi har og kan bruke, og hva vi må handle. Handlelappen skriver jeg på neste side i boken, og river den ut når vi skal handle. Vi har også begynt å handle en gang i uken, med unntak av brød og melk. Vi har på denne måten spart sykt med penger, istedenfor å gå på butikken nesten hver dag :-) Hadde vi vist at det egentlig var så lett å gjennomføre, hadde vi begynt med dette for lenge siden. Det er kjempegodt å slippe å fundere på hva skal vi ha til middag i dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow! For et imponerende opplegg! Dere er kjempeflinke. Vi har vel kommet på at sånn cirka tre dager frem i tid passer for oss. Tror mange kjenner seg igjen i at man glemmer hva man har i fryseren og så må man kaste i steden. Kjempeflinke er du som holder orden på det også!!

   Slett
 3. Hva med å bestille Adams matkasse, Godt levert eller lignende? Min datter og familien har det tre dager i uken, annenhver uke. Hele fam er engasjert når esken kommer og også når maten skal lages.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi så bra! Det blir en greie at maten kommer og skal lages. Det har jeg ikke tenkt på... Utfordringen her er jo at to i familien er så sære. Lisa spiser jo sånn cirka ingenting og mannen i huset er særs sær. Han har selv uttalt at matkasse ikke hadde fungert. Og det er jeg enig i. Ser det for meg...

   Slett