22. april 2016

Sticky friday!


Hei og god helg! :)

Deilig med fredag! Jeg feirer med å lage spareribs til familien. Det ble så godt sist og jeg håper de bli på samme nivå denne gangen. Første batch er snart ferdig mmmm. ;)

Jeg ønsket meg en stor kjele til jul og det fikk jeg. Som du ser så trenger jeg det. Hadde vel trengt en enda større kanskje? Haha! Den jeg hadde fra før er på 5 liter og den jeg fikk til jul (lengst til høyre) er på 6 liter. Skal man går for 10 neste gang eller? 

Jeg har brukt denne oppskriften. Sticky spareribs. Digger jo som kjent Leilas recept. Blir tipp topp hver gang. Kanskje jeg må oppdatere med et etterbilde når grillbeina er klare? Prøv oppskriften, kjempegodt! 

På huset skjer det så mye spennende! Skal oppdatere dere nå snart.

Blogges! Oppdatering: Glazen er fantastisk! Prøv! Mmmmmmm...6 kommentarer:

 1. Jeg anbefaler en kjele på 15 liter. Den er ikke gigantisk, men stor nok. Det er bedre at kjelen er for stor, enn litt snau.

  Har sjekket oppskriften, og skal teste denne. Jeg har brukt vanlig ribbe, og lagt den på grillen etter koking.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvordan fungerer en så stor kjele på kokeplaten? Hva slags komfyr har du Åshild? Denne oppskriften blir det supergode ribs. Så spennende med ribbe. Hvordan marinerer/krydrer du da? Blir det en sommervariant eller samme smaker som ved jul? Det fikk jeg lyst til å prøve!

   Slett
  2. Her er oppskriften: http://bestemorsmat.blogspot.no/2014/09/grillet-ribbe_5.html Det er noen forferdelig dårlige bilder, men det smaker veldig godt. Jeg kjøper ferdig BQ saus.
   En stor kjele i liter, blir ikke nødvendigvis større i diameter, men i høyden. Som denne:http://www.jernia.no/produkt/-/vis-produkt/FogH-gryte-med-rist-15-liter-Funktion/00200799

   Slett
  3. Takk for tips! Likte både oppskrift og kjele. :) Skal prøve til sommeren!

   Slett
 2. Så godt som det er med revben. Jeg har bare smakt de ferdige som kjøpes på Svinesund, men kan tenke meg at hjemmelagde er mye bedre! Hvor kjøper du "naturelle" revben?
  Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. De er veldig gode de "svenske" revbenen! :) De hjemmelagde blir mye mer saftige og akkurat denne oppskriften blir litt søt, men ikke sånn alt for mye heller. Jeg har kjøpt rå grillbein hos slakteren/i kjøttforretning. Jeg lurer på om det er flere butikker som har? Vet ikke hvor det skulle være i så fall?

   Slett