13. september 2016

Frittata - genuin og enkel middag!


Hei!

Jeg elsker middager der grytene kan settes rett på bordet. Det føles så genuint på noe vis. Når alle kan plukke og ta det de vil ha av maten da koser jeg meg. 

Frittata er et slikt måltid. Stekepanna midt på kjøkkenbordet. :)

Har du prøvd å lage frittata noen gang? Du kan bruke i stort sett det du har hjemme. Og så er det superkjekt med stekepanne med lokk.

Jeg tok det jeg hadde hjemme til denne frittataen. Og krydret med fersk koriander. Har man vel lært seg å like det så får man craving etter det altså!

Dette brukte jeg til 2 pers. (Vi er to sultne personer :)

5 egg
2 msk vann
en salatløk
6 smakstomater
2 dl. revet ost
en håndfull fersk koriander
parmesan
olivenolje
salt og pepper

Kapp salatløken i litt store biter.
Stek den blank i litt olivenolje i stekepanne.
Pisk sammen egg og vann og krydre med salt og pepper.
Spre løken jevnt utover i pannen og strø revet ost over.
Hakk den ferske korianderen og spre den utover i stekepanna.
Del tomatene i to og legg de jevnt over oppå osten.
Hell eggeblandingen over det hele i pannen og få den til å dekke ingrediensene så godt det går.
Til sist river du parmesan på toppen over hele frittataen.

Hvis du har et lokk så bruk det over stekepanna. Det viktigste er i hvert fall at du ikke steker på for høy varme, da blir bunnen brent før toppen er ferdig. Når blandingen har stivnet er frittataen klar. 

Server gjerne med godt brød og sett frem litt fingersalt.
Har du laget frittata før? Liker du det? Har du også dilla på koriander? Har du testet oppskriften? Vil gjerne høre fra deg. :)

3 kommentarer:

 1. Hei på deg Jessica! Jeg har ikke hatt tilgang til egen konto (glemmer passord og alt vet du) men nå kan jeg endelig svare! Har fulgt med på ribbing, oppussing og til slutt innflytting i nytt hus...spennende og ikke minst godt jobba og veldig flott! Ut fra noen bilder har jeg en formening om hvor herlighetene befinner seg også :)
  Maten du presenterer her er for meg en god gammeldags resteomelett, men kall den gjerne frittata. Godt er det uansett!
  Blir spennende å følge deg videre!
  Du er en av de få bloggene jeg fortsatt følger. Mest fordi du skriver og formidler godt, og så trenger ikke alt være fancy og siste skrik...det viktigste er at det betyr noe for deg, og det liker jeg! :)
  Klem fra gamle Violetta

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig koselig å høre fra deg Violetta! Jeg har lett etter bloggen din, men ikke fått tilgang. Trodde du hadde lagt ned! :) Så hyggelig at du følger med! Det visste jeg ikke! Innimellom blir man jo sånn i tvil om hvem som egentlig leser når man blogger, det er jo så få tilbakemeldinger. Denne meldingen ble jeg kjempeglad av! Orker heller ikke alt nytt i samme stil, det blir rett og slett for mye. Trivelig at vi er flere. :) Jo, du har nok rett ang. maten. Frittata ligner veldig på omelett ja. :)

   Slett