24. oktober 2016

Å spise sesongvarer og trekning!

Det finnes mange kålhuer, men bare et original.

Hei!

Har dere nok krutt for en ny uke? Man merker godt at det blir mørkere og mørkere nå. Zzzzzz. I helgen har vi jobbet med påbygg, rydding av materialer og trimming av hekk. Som nevnt tidligere, FOR en jobb det er! Jeg tipper jeg har tatt 2/3 av hekken rundt huset. Fortsatt skikkelig støl i ryggen og i armene...

Jeg elsker og har som mål å spise mest mulig sesongvarer. Det er godfølelse det å kjøpe grønnsaker som nettopp er tatt opp fra norske jorder. Jeg kjøpte en gigantisk hodekål. Man skjønner det er sesong på varer når prisen er 5 kr/kg. Det er billig å spise riktig! Hittil har jeg laget en kjempegod rett med kylling og kål. Det blir så god smak med buljong og krydder. Kål tar virkelig opp mye smak. Wok har jeg laget, det digger vi. Derimot har det ikke blitt fårikål. Noen her synes sauekjøtt smaker kofte...

Det jeg skal prøve fremover nå er kålruletter og syltet kål. Kan det være noe tro? Sen tror jeg vi er fornøyde for en stund. Har du tips med gode retter med kål så må du tipse! :)
Et annet kålhue som selvfølgelig dukket opp da jeg knipset bilder ute. (Det sorte på Morris nos er et fast merke han har hvis noen lurte. :) Ser ut som han ikke har øyne på dette bildet.

Til sist så er trekningen i skiltkonkurransen klar. Tusen takk for at dere ble med! Premien er et klassisk, ekte emaljeskilt fra Ramsign. Nydelig, og vinneren får selv velge design på husnummerskiltet.

Jeg brukte random.org i trekningen.
Gratulerer!


Tror highlander, hadde passa fint på hus,eller stakitt her hos meg.
Får krysse fingrene.

Ha ein fin høst.

Klem.

(Send meg gjerne en mail hvis du leser dette!)
Hadde vært koselig med en julekonkurranse fremover nå. Vi får se hva som skjer.

Og stikk gjerne innom i kveld, da blir det bilder av uteplassen vår her.

9 kommentarer:

 1. Vi lager gris-i-kål vi siden hele familien her synes sau smaker...ja kofte var en god beskrivelse :D Gris-i-kål lages på samme måte som får-i-kål, man bytter bare ut sauen med gris :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk! Det MÅ jeg prøve! Hva slags kjøtt kjøper du da Monika? Altså gris, men hvilken del? Tusen takk for tips!

   Slett
 2. Skinkestek delt i biter brukte vi sist for da får du litt fett med, for da blir det mer smak på krafta....men stort sett alle deler av grisen kan brukes :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, dette skal lages! At jeg ikke har tenkt på dette tidligere. Genialt!

   Slett
 3. Å Kålruletter, nå fikk jeg vann i munnen. Det er en av mine favorittretter. Jeg er fra Bergen og vi krydrer og steker rulettene etter at de er kokt, det gjøres visst ikke over hele landet. Min mann var på en restaurant østover og gledet seg til kålruletter, men det var en gedigen skuffelse da de bare var kokt. Gris i kål tror jeg hadde vært noe for meg da jeg ikke er veldig glad i fårikål. Gleder meg til bilder av uteplassen. Hilsen Maren

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøvde denne svenske varianten i dag. http://www.ica.se/recept/klassiska-kaldolmar-634365/ Virker å være veldig lik den norske. Det ble litt kjedelig i vår smak. Kanskje deres måte å gjøre det på hadde piffet opp? Litt steking på slutten!

   Slett
  2. På bildet ser rulettene gode ut, jeg er litt kresen så her var litt mye "rart" i. Vi har salt og pepper i kjøttdeigen, koker rulettene i ca 30 min i vann med buljong og etterpå krydres de og stekes i stekepannen. Vi har poteter og brun saus til. Dette er slik våre foreldre laget kålruletter. Høres egentlig ut som kjøttkaker med kål rundt. :-) Hilsen Maren

   Slett
 4. Det er en vinner her i huseet i allefall....noen ganger lager vi løksaus ved siden av og spiser først gris-i-kål, så potet med kjøtt og løksaus etterpå...vi pleier ikke planlegge noe resten av dagen de dagene for da ruller vi stort sett fra middagsbordet :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha OMG! To middager. Skjønner dere tar det "lugnt" etter det ja. :)

   Slett