30. januar 2017

Ny uke, ny start!


Hei!

Ja sånn synes jeg det føles nå; pent, lyst vær med sol. Ny start etter en grå helg!

Vi har klart å holde kjøkkenet ryddig gjennom helgen. Siden vi fortsatt har prosjekter rundt om i huset synes jeg det mest flyter av greier overalt. På gulvet og på kjøkkenøya. Jeg tok en skikkelig sjau på torsdag og fikk omstrukturert litt. Da ble det plutselig ryddigere! Blant annet bruker jeg nå den gamle treboksen til flasker m.m. på kjøkkenbenken igjen. Det ble mye bedre. Nå oppleves det mer som en enhet enn hundre bokser og krydder som flyter. 

Jeg har vel skrevet tidligere at det er Trygve som har snekret sidestykker og lister til kjøkkenet? Det ble så fint. Endelig "in-frame" kjøkken som har vært en drøm! Skapstammer fra Ikea og fronter fra Kensapuu. Gulv og fliser fra Flisekompaniet. Ja, det kommer et ordentlig innlegg om hvordan vi har satt sammen kjøkkenet i serien Huset ved stranden etter hvert. 😉

Ønsker dere en fin mandag! Blogges!

9 kommentarer:

 1. Superlekkert!!
  Dere har vært utrolig flinke :)
  Klem klem

  SvarSlett
 2. Hei! For et nydelig kjøkken! Vi står rett foran et kjøkkenprosjekt selv, og vi ble veldig spente på løsningen dere har valgt med skapstammer fra IKEA, og annen leverandør av fronter. Jeg trodde først det var et Kvänum kjøkken! Jeg er også spent på å lese om kjøkkenviften dere har valgt, den er så diskret og fin! Håper du legger et hint på Instagram når innlegget ditt er ferdig, så følger jeg med der. Hilsen Marthe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marthe! Så veldig hyggelig melding. :) Ja, visst er det pent med et plassbygget kjøkken! Det er jo faktisk det det blir med denne løsningen. Innlegg kommer, men det kan fortsatt ta en stund før den tid. Du må bare spørre hvis det er noen konkrete spørsmål dere har. Viften er vi så utrolig fornøyde med! Den er fra Witt. / Jessica

   Slett
 3. Hei igjen Jessica! Tusen takk for det, da fyrer jeg løs med spørsmål. Jeg fant ingen epost adresse til deg på bloggen, så da stiller jeg spørsmål her i kommentarfeltet istedet.
  1. Er det slik at man tegner et ferdig IKEA kjøkken i deres tegneprogram, kontakter Kensapuu, og så leverer de frontene?
  2. Har dere valgt modellen DUO?
  3. Sparer man kostnader ved å velge IKEA+Kensapuu, eller har dere valgt denne løsningen av rene designmessige / estetiske grunner?
  4. Ble monteringen som på et IKEA kjøkken, eller krever det spesialkompetanse? (Siden du nevner at det blir som et plassbygget kjøkken)?
  Hilsen Marthe

  SvarSlett
  Svar
  1. 1. Ikea og Kensapuu har ikke et samarbeid. De er en helt egen leverandør som tar bestillinger på fronter på mål. De lager til alle type kjøkken, ikke bare Ikea. Dere oppgir mål og antall fronter til de.
   2. Ja, vi har modellen DUO.
   3. Vi har valgt Kensapuu av estetiske grunner. Etter å ha fått frontene levert kan vi konstatere god kvalitet og perfekt finish.
   4. Slik vi har gjort det er vår egen løsning og det finnes ikke en mal å følge. Vi satte på plass Ikea-skapstammer. Trygve snekret på mellomstykker mellom skapene for å gi kjøkkenet et "in-frame" og plassbygget inntrykk. Frontene fra Kensapuu er bare å skru fast akkurat som om de er kjøpt fra Ikea. De tilpasser skruehull til hengsler. Sokkelen rundt kjøkkenet er rett og slett våre gulvlister som vi har brukt ellers i huset. Sidestykket har Trygve laget. Vi har malt alt i samme farge som frontene fra Kensapuu.

   Håper dere finner inspirasjon i dette Marthe! :) /Jessica

   Slett
 4. Hei Jessica - tusen takk for svar! Jeg skjønner at dere har lagt mye arbeid i denne løsningen, og hjemme hos oss kan vi ikke skryte av å være noe særlig til snekkere - så jeg tror jeg herved oppgir tanken på et kjøkkenløsning som ligner din :) Jeg må si at jeg er imponert over arbeidet dere har lagt ned, og resultatet er jo som tidligere sagt helt nydelig :) Men takvifte-ideen din, DEN tar jeg med meg! Helt super løsning, jeg synes det ser så kjipt ut når kjøkkenviften blir for dominerende i rommet. Gleder meg til å bli kvitt vår innmurte 90 talls variant, dekorert med strukturmaling, eikelister og samme innmurte fliser som på kjøkkenviften. Sikkert den feteste kjøkkenviften i gata i 1993, men nå har den gjort jobben sin, og skal pensjoneres asap ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen Marthe! Ja, Trygve er rå på spesialsnekring, så jeg skjønner det. Håper dere finner en skikkelig lekker løsning! Ang. viften så kan jeg anbefale den på det sterkeste. Så bra og så pen!! Holder med deg om at det er mange rare og dominerende viftevarianter der ute. Viften deres høres jo helt fantastisk ut. Hold ut noen år så er den inn igjen. ;) Du må nesten sende et bilde! Lykke til med nytt kjøkken! /Jessica

   Slett