2. april 2018

Skjønner ikke at noen leser blogger!


Hei!

For en utrolig kunnskapsløs ting å si!

Jeg har sett denne typen av utsagn flere ganger, i nettavisenes kommentarfelt. Typisk under en artikkel som handler om f. eks. 
Sophie Elise eller Caroline Berg Eriksen.

Grunnen til at noen vil si noe slikt kan jo ikke være fordi man ikke klarer å lese formatet blogg. Det er jo fordi man tror at det står det samme i alle blogger i hele verden antagelig. Denne uttalelsen er jo da like dum som å si "jeg skjønner ikke at noen leser blader!"

Hallo! Du som uttaler deg uten å vite hva du snakker om. Hvis du tar opp et Elle blad og ikke liker mote, tenker du da automatisk at du ikke liker blader? Eller tenker du at du ikke liker nettopp DETTE bladet?

En blogg er et format for å skrive om et tema. Temaet kan variere i det uendelige. Blogg er kun hvordan temaet blir formidlet. Det kunne ha vært en film på TV, det kunne ha vært et radioprogram, det kunne ha vært en Youtube kanal og det kunne ha vært et blad.

En blogg eller en nettside kan handle om akkurat hva som helst. Det finnes blogger om psykisk uhelse, det finnes blogger om fiske, det finnes blogger om strikking, det finnes blogger om lamper, det finnes blogger om baderomsinnredning, det finnes blogger om andre blogger, det finnes blogger om mat. En blogg kan handle om HVA SOM HELST!

Hvis du som skriver disse tingene i kommentarfelt rundt omkring ikke skjønner at noen leser blogger, da går jeg ut i fra at du ikke leser dem selv. Hvis vi da tenker at du trenger en oppskrift til påskemiddagen og googler denne maten. Da er det stor sannsynlighet for at du kommer innom Trines matblogg som per i dag ligger på førsteplass på bloggtopplisten i Norge. Unngår du da å bruke den oppskriften fordi den er skrevet i formatet blogg? Siden du ikke skjønner at noen leser blogger mener jeg. Just wondering...

Kanskje dags for noen "kommentatorer" å lære seg litt mer om det ene og det andre før de uttaler seg?

Jeg vil avslutte dette innlegget med å tilføye at en blogg er en fantastisk måte å nå ut med noe man brenner for. Et sted der man bestemmer helt selv hvordan tekst og bilder skal være. Eller hva man nå velger å fylle nettsiden med. Plutselig treffer man på mennesker som er interessert i det samme som en selv og man er kanskje så heldig og få lesere også. 

Det er også veldig gledelig å finne en blogg man liker å lese. En person som inspirerer med akkurat det man selv også interesserer seg for. Man deler erfaringer, info og tips. 

Hurra for blogg!

6 kommentarer:

 1. Det var på oppfordring fra en journalist jeg begynte med blogg. Han mente at jeg hadde erfaringer som andre kunne ha glede av. Etterhvert utvidet jeg til flere temablogger, hvor jeg som du sier, sikkert blir besøkt av folk som nettopp har googlet et eller annet. Så forresten at julebloggen har hatt flere besøk enn vanlig den siste uka. Det skyldes nok at serviettbrettinger ligger der. Jeg bruker litt tid til å vedlikeholde særlig matbloggen min. Det er så praktisk når jeg står på butikken at alle oppskrifter jeg bruker er lett tilgjengelig.

  Jeg har møtt noen bloggbekjentskaper, og synes det var veldig hyggelig. Det hadde vært helt usannsynlig at jeg ville ha møtt dem uten bloggen.

  Jeg er helt enig med deg at blogg kan sammenlignes med et ukeblad. Noe leser man og andre ting hopper jeg over.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åshild, bra oppfordring! Jeg har selv jobbet som journalist i stort sett hele yrkeslivet og det er jo journalistisk arbeid man legger ned på bloggen også. Et nydelig sted hvor man kan være kreativ og gjøre akkurat som man selv ønsker. Jeg storkoser meg her! Og som du skriver; så nyttig å kunne dele tips med hverandre. At du har fått vennskap gjennom bloggen er jo enda en fantastisk ting som jeg ikke har skrevet om. Selvfølgelig møtes man gjennom felles interesser. Fortsett din kjempefine jobb med en flott blogg(er)! /Jessica

   Slett
 2. Helt enig med deg! Jeg startet rundt 09,da var det allerede mange store bloggere som holdt på. Jeg fant masse inspirasjon og glede i å lese de. Å tenkte at det gjorde kanskje andre også ved å lese min blogg. Vi delte mang en gang opplevelser og ideer rundt omkring. Og bekjentskap som er utrolig koselig den dag i dag. Jeg håper at bloggen kommer enda mer tilbake,slik det var før instagram. Jeg syns dette er en mye mer koselig & personlig plass . Så hurra for blogg!
  Ha en fin siste-rest-av-påsken.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Christina og tusen takk for kommentar. Så hyggelig det er med bekjentskaper gjennom blogg, både de du faktisk kjenner og de du føler du kjenner gjennom flere år. :) Veldig enig med deg i at blogg er mye koseligere og personligere enn Instagram. Der er det mange som kjører et skikkelig hardt race og virkelig skal opp og frem. Mye følge / avfølge osv. Kan bli veldig slitsomt til tider. Jeg holder ut og kjører mitt eget race der og deler det jeg blir inspirert av. Ellers tror jeg fort man mister seg selv oppi IG kjøret. Men vi må fortsette å blogge, her er det hyggelig!! :) Ha en fin uk! /Jessica

   Slett
 3. Nå som Instagram og facebook later til å være den største mediekanalen, syns jeg det er herlig med folk som fortsatt blogger. Jeg liker å ta meg god tid, lese det folk skriver og se på bilder. Det gir meg masse inspirasjon, ideer og ikke minst motivasjon, framfor å "rushe" gjennom en masse bilder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så enig! Her får man hvilepuls og jeg synes det er lettere å vise frem hvem man virkelig er her på bloggen. På Instagram fremstår det så lett overfladisk. Takk for kommentar og ønsker deg en god helg! :) /Jessica

   Slett