28. mai 2018

Matlaging og stilmiks!


Hei hei!

For noen dager! Hvem trenger ferietur til varmere strøk?! 😆 
Helt rått med supersommervær her nå. Nesten litt for varmt, men det tør jeg nesten ikke å si.

I går var vi nede på stranden hele dagen i stort sett. Badet mange ganger og det var helt fin temperatur. Cirka 18 grader. Kanskje 19. I dag er det deilig at det er litt overskyet til tider. Ordner litt inne og ute og nyter fridagen. 

I går testet jeg å bake et nytt brød, helt uten hvetemel. Det ble kjempebra synes jeg og det er jo deilig å slippe all tid som går med til heving. Inneholder cottage cheese, gulrot og havregryn blant annet. Hele batchen gikk med på stranda i går. Skal absolutt lage det igjen.

Jeg laget rabarbraisen igjen også, eller semifreddo som den heter. Har skrevet om den her tidligere. Vi har så utrolig mye rabarbra og det er så moro å ta vare på. Lager dere noe med ingredienser fra hagen eller balkongen om dagen? Det er jo så inspirerende tid for hjemmelaget dette! 

Testet årets første makrell på grillen her om dagen også. Trygve mente han skulle fiske den selv, men jeg kjøpte i butikken for sikkerhets skyld. Og tur var det. 😉 Neste gang skal jeg bare huske på å ikke ha den riktig så lenge på grillen. Det gjelder å passe på fisk altså! Ellers så kommer jeg til å lage den slik vi har gjort før, med kavring/mel i stekepanna. Det digger barna! 

Nok om mat da dere. Vi har endelig fått malt hagehusken vår. Eller hammocken da. Det tar litt tid her innimellom. Mye går rask, men absolutt ikke alt! Den var knusktørr og slukte maling. Sakte, men sikkert blir uteplassen finere og finere. Småting som kommer på plass.

Denne sommeren mikser jeg virkelig stil på plantene på uteplassen. Palme, buksbom, rosa bukett, Salixtre og hortensia. Men jeg må si det funker! Trodde det skulle kræsje helt med en Yuccapalme, men det ble riktig så koselig.

Snart tilbake, blogges!

2 kommentarer:

  1. Hei😀har du oppskrift på brødet?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! 👋🏻 Ja, jeg bakte det i går igjen og knipset et par bilder. 😅 Oppskrift kommer nærmeste dagene. /Jessica

      Slett