4. januar 2019

Utebelysning med Philips Hue!

                                                                                                                                       Sponset innhold

Hei! :)

I disse mørketider er vi igang med å teste ut litt utelys. Åh så viktig det er med noe lys i hagen. Det synes jeg i hvert fall. Hvis det er bekmørkt utenfor vinduet er det jo ikke noe å se på og det føles vel heller som at andre ser inn. Jeg liker godt med lys utenfor huset, det er så fint.

For øyeblikket tester vi utelys rundt den store buksbommen midt på uteplassen. Så fint det blir!
Vi satte de som sagt opp rundt busken på uteplassen. Vi har også 3 frukttrær i hagen som vi kanskje også vil lyse opp. Vi få se hva den endelige plasseringen blir. Kanskje det blir begge deler!
Vi har satt opp Philips Hue Lily Outdoor basepakke. I tillegg trenger man en Philips Bridge, en liten hvit boks man kobler til internett. Denne styrer hele showet.
Selve pakken inneholder 3 spotter og tilhørende kabler. Spottene kommer med fester slik at de kan skrues fast på vegg eller tak, og stag som kan stikkes i jorden. Lampene kan selvfølgelig justeres i alle retninger. Både lampene og kablene har veldig bra finish og ser ut til å være av veldig bra kvalitet.
Her er vi i gang og prøver oss frem med plassering av lampene. Det blir så hyggelig! Trygve driver og forandrer fargene på lysene fra telefonen sin...
Når de er på plass er lampene diskrete og veldig fine. Enkle å sette opp. Bare å laste ned appen og følge anvisningene. 
God Jul! 
Til Halloween blir det Oransje.

I appen finnes det uendelig med muligheter. Du kan velge farge og lysstyrke individuelt på hver enkelt av spottene. Man setter opp individuelle rom i appen og velger hvilke lys som skal styres. Du kan sette opp regler for når lyset skal tennes og slukkes. Vi har enkelt og greit valgt at lyset tennes ved solnedgang og slukkes ved soloppgang. Siden Philips vet din posisjon, vet de også når soloppgang/nedgang er hos deg. 

Men hvis du er en individualist, kan du f.eks velge at lyset skal være grønt på onsdager mellom klokken 1400-1800. :)
Det ligger også en god del ferdig programmerte stemningslys inne i appen. Denne heter Aurora. 

Philips Hue er kompatibel med Alexa, Apple Homekit og Google Assistant. Vi har koplet opp mot bade Apple og Google. Nå stemmestyrer vi disse via telefonen, Apple TV og smarthøyttaler!
Det finnes også en haug av apper som er kompatible. Du kan f.eks få de til å blinke som diskolys i takt med musikken!

Når du først har en Bridge, kan du kople opp 50 lamper til denne. Det holder til hele huset. Trygve har også satt inn en Hue pære i min koselige gamle stuelampe. Nå sitter han på kveldene og styrer denne fra telefonen. Den 60 år gamle bordlampen er nå både dimbar og stemmestyrt...

Hvis du er bortreist er det perfekt å sette opp litt regler for hvordan lyset skal oppføre seg slik at det ser ut som det er liv der. Og så kan du når som helst og hvor som helst gå inn på telefonen og slå på lyset eller bytte farge. 

Det blir garantert mer Philips Hue her i huset. Jeg er fornøyd, mannen er solgt. Anbefales!

                                                                
                                                             ⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar