13. mai 2019

En mandag som vanlig


God morgen mandag!

Hvordan har dere det nå noen dager før 17. mai? Det er mye å tenke på altså, lang huskeliste. Bake boller, hente pizzaovnen, stryke skjorter osv. Jadda, blir nok litt roligere denne dagen når barna er store ja. 😅 Samtidig gleder jeg meg veldig. Stemningen på 17. mai er noe helt eget. Og litt champagne på dagtid har vel ingen sagt nei til? 😂

I dag har jeg som jeg alltid pleier å ha på mandager; en lang to do list. Men siden jeg er glad i å rydde, vaske og krysse av på lister så er det ganske gøy. Faktisk. Hjemmebedriften AS.

Jeg ville egentlig bare stikke innom og si hei i dag. Bildet er fra gangen. Jeg har to innlegg på gang nå med tips til puslegave til liten jente og noe dere må prøve å dyrke i år! Snart tilbake. :) 

Ha en fin ny uke!

⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


6 kommentarer:

 1. Hei, du har så koselig blogg 😊 Det virker som du er så effektiv med rydding og sortering, hvordan får du det til? Klarer du å kvitte deg med ting du ikke bruker også? Og klarer barna å holde på for seg selv, mens du gjør ditt? Klem Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mari! Så hyggelig melding. :) Ja, jeg kan være ganske effektiv når jeg har bestemt meg for å rydde og sortere en plass. Det er et tips; å skrive en liste med mål om hva man skal få orden på. Hvis man ser hele huset på en gang blir det fort alt for mye og man mister inspirasjon. Jeg blir mindre og mindre glad i å ha mange ting. Både i skuffer og skap og til pynt. Det ser jeg i interiøret gjennom år tilbake også at jeg har færre ting nå. Finere synes jeg. :) Ja, jeg kaster dårlige ting og gir bort bra ting jeg ikke vil ha til Fretex. Elsker faktisk å gi bort og kaste haha. Jeg har jo fått ganske store barn etter hvert. Bertil er 9 og klarer seg helt på egen hånd. Leker med venner eller finner på noe, bryr seg ikke om hva jeg gjør. Lisa er 6 og er akkurat på grensen. Hun kan være ganske innpåsliten ja, og synes det er kjedelig når ikke jeg blir med på hva hun vil gjøre. Hvis vi jobber ute i hagen f. eks. så hjelper hun meg gjerne, da er det lettere. Det er også lurt på bytte på hvem som passer på barna hvis man kan. Jeg og pappa Trygve pleier å bytte på å passe på når begge har ting vi vil få gjort. Ellers er mandager en av mine største gleder i livet. Da har jeg fri og kan bruke dagen til akkurat hva jeg vil. Uten forstyrrelser. :):) Jeg har skrevet et annet innlegg om rydding og sortering tidligere. Det kan du se her: http://www.ekteinterior.com/2018/08/a-rydde-og-organisere-i-hjemmet.html Klem Jessica

   Slett
 2. Takk for et fint svar 😊 Jeg har problemer med å kvitte meg med ting. Tenker - «det kan jo hende den/det kommer til nytte».. har du tips til hvordan du tenker når du rydder? Klem Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmmm. Det var vanskelig. Jeg elsker jo som sagt å rydde vekk og gjøre meg av med ting. Jeg har heller ikke stort ha-begjær, hverken for å kjøpe nytt eller å beholde ting. Men det kan kanskje hjelpe å tenke på at hvis man har for mye ting så synes ikke heller de beste og fineste tingene. Risken er at det bare blir rot og et sammensurium. Hvis man har som fokus at kun det beste, det fineste, det man er mest glad i, som betyr mest og som funker best får bli, da blir det kanskje lettere å se hva som må bort? Og jeg ser jo ofte at jeg ikke har brukt tingen, klærne eller hva det er på mange år og da vet jeg at den må bort. Kommer ikke til å bli brukt i år heller. :) Har vel aldri til den dag i dag savnet noe som jeg har gitt bort eller kastet. Det er glemt samme uken. :) Håper dette er til inspirasjon Mari!

   Slett
 3. Ja, det er sant. Også er det det med klær etter barna, som har en tendens til å hope seg opp når de har vokst fra det. Det er også vanskelig å få ut av huset synes jeg. Gir du bort klær som er for små, eller selger du det? Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gir nok mest bort klær. Kanskje har solgt noen fine vinterdresser tidligere, men ellers ikke. Både til venner og til Fretex. Det hender man får ta en skikkelig sjau innimellom når alle klær er for små ja! Noen klær har jeg tatt vare på i en plastboks på loftet, gode minner fra de var skikkelig små. :)

   Slett