14. mai 2019

Du må prøve Portulakk!


Hei!

Jeg må tipse dere om en helt RÅ bladgrønnsak som er enkel å dyrke. Jeg kjøpte en pose med frø av Portulakk for to år siden hos Plantasjen. Da visste jeg ikke hva det var, men det så godt ut. :)

Det er som f. eks. spinatblader eller vårsalat men med litt "fete", tjukke blad. Vi digger å ha grønt tilbehør med litt å bite i til nesten all grillmat så det passer oss helt perfekt å dyrke i kjøkkenhagen. 

Første året fikk jeg ingenting. Virkelig ikke noe. Det jeg har tenkt i ettertid er at jeg sådde for tett, med alt mulig av grønnsaker og urter. Jeg tror Portulakken ikke klarte å komme igjennom. 

Så i fjor fant jeg posen med frø igjen. Jeg sådde en stripe med det uten store forhåpninger. I fjor var det som du ser på bildet under, litt færre sorter i kassa og antagelig bedre plass. Og du milde som frøene likte det! Har aldri sett på maken til kraft til å vokse. Jeg har høstet Portulakk gjennom hele sesongen, flere måneder. Jeg klippet av tuppene og den vokste enda mer. Helt rått! 

Som du ser på bildet over så snakker vi om at vi var selvforsynt med grønt tilbehør i fjor sommer. Jeg digger de saftige stilkene også. Portulakk kan spises som den er eller så hiver jeg dem gjerne raskt i stekepanna med litt olje og salt f. eks. 

Så utrolig morsomt med grønnsaker som virkelig trives og vokser. Jeg dyrker kun ting vi har nytte av og spiser, og kutter ut grønnsaker som ikke blir brukt. Dette finner man jo ut av år etter år. 

I år skal jeg prøve asparagesbønner. Det er jo så godt! Frø av tomater, spinat, dill og selvfølgelig Portulakk er allerede i jorden. 😄
                     
                                                                 ⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar