12. august 2019

Farge tøy selv


Hei på en mandag!

Elsker søndager og mandager. Og dere vet hvorfor; jeg har fri på mandager. :) Aldri lenger søndagsblues og denne helgen jobbet jeg lørdag så fri nå er ekstra deilig.

I sommer gjorde jeg noe som jeg ikke har gjort på maaaange år. Jeg kjøpte god gammeldags farge for tøy og farget selv i vaskemaskinen. 

Dette husker jeg at jeg, mamma og min søster gjorde mye før. Da brukte vi mye sorte stretchjeans og disse mistet fort fargen. Da kjøpte vi sort farge og bedret på. 

Denne gangen skiftet jeg og Trygve ut overmadrassen i vår seng. Eller det vil si den tynne madrassen som ligger øverst for å beskytte overmadrassen. Jeg synes det var litt trist å bare kaste den for etter en vask så ble den helt grei og den er sydd i et pent mønster slik som fine tepper.

Jeg kjøpte olivengrønn farge for at den skulle passe med våre møbler på uteplassen og nå bruker Lisa den på gresset når hun leker. Superenkelt å farge i vaskemaskin og det ble et kjempefint og jevnt resultat. (Hvis jeg hadde brukt to pakker hadde den blitt mørkere.)
Dette er virkelig noe jeg anbefaler å teste hvis du har noe som skal fornyes. Det jeg og mamma oppdaget for mange år siden er at hvis det er sydd med en nylontråd i et stoff vil antagelig tråden forbli ufarget. Du kan altså ende opp med en hvit søm på sort stoff f.eks. 

Moro med sensommer og inspirasjon som kommer snikende. Man får lyst til å kjøre litt diy igjen etter late sommerdager eller hva. :) 

Den oppmerksomme leser har forresten oppdaget vår nye port i bakgrunnen på det første bildet. Der kan dere se hvordan vi lukker mellom hus og garasje og får en patio på baksiden. Porten skal males helt hvit på innsiden etter hvert. 

Ha en fin dag, vi blogges! 

⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar