27. august 2019

Sensommerinspirasjon!God morgen!

Nå er kanskje tiden på året som jeg er som mest inspirert. Det som inspirerer meg er alt morsomt som gror overalt og hva man kan gjøre med det. Vi har SÅ mye plommer på treet i hagen som straks er klare for å bli til kake, likør og marmelade. Jeg testet de første i går og de smakte nydelig.

Vi får masse rabarbra hvert år og tidligere i sommer plukket jeg alt jeg kunne. Den kappet jeg i biter og frøs inn. I går tok jeg meg i kragen og satte i gang med å koke sirup. Jeg prøver å finne oppskrifter til retter og matvarer som virkelig blir brukt. Barna elsker sirup på pannekaker! Jeg plukket jordbær også, vi har så mye i år, og kokte de med rabarbraen. Det ble en kjempegod smak. Bertil elsker den, Lisa synes den er for sur. De fine flaskene jeg har brukt er fra min søsters samboer som har denne ølen som favoritt. :)

  


Nydelig farge. Jeg har brukt Trines oppskrift her. Hun tipser om jordbær i sirupen og jeg tipper jeg la oppi 10-12 stykker, likevel ga de masse smak. Det som er viktig å nevne er at sirupen er mye mer tynnflytende når den er varm. Når den er blitt kjølt ned får den sirupkonsistens. Jeg vil anbefale å stoppe kokingen og ikke la det redusere for lenge, da kan det lett bli for sterkt sirup.
Jeg har jo som du vet fri mandager og det er NYDELIG! I går startet jeg dagen her, skogen inspirerer meg så mye. Nå er det mye sopp og finne og jeg spiste frokost på en stubbe. 😂 Jeg synes det kan være litt skummelt og være helt alene i skoen, hva synes dere? I går gikk det helt fint. Jeg dro ut tidlig, og holdt meg ganske nært inntil en sti. Helt herlig var det.
Det kjedelige er jo all rensingen, men det må bare til. I går satt jeg og solte meg mens jeg tok jobben. Det ble nok til tilbehør til middag i går og litt i fryseren. Lisa elsker det, Bertil ikke noe særlig. 😆 Jeg lengter allerede til jeg skal ut i skogen igjen. Snart. 😉


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar