17. november 2019

Lag din egen rustikke adventsstake!


Hei og god søndag!

Vi har nettopp kommet hjem fra en kjempefin familietur og nå blir det pasta til middag.

Jeg vil dele en idé til adventsstake med dere i dag. Denne lysestaken har Trygve laget av en gammel bjelke og to skruer. Kanskje har du lyst til å lage din egen? :)

Det viktige her er å finne den perfekte rustikke trebiten å lage lysestaken av, selve jobben bør være fort gjort. Dette er en bjelke fra en gammel låve her på øyen hvor vi bor. Perfekt utseende eller hva?
Størrelsen på lysestaken bestemmer du, men som du ser har Trygve laget to biter hvor den ene er bittelitt lenger enn den andre. De kappes av og settes sammen over hverandre. Endestykkene nedover kappes i den høyden du ønsker og slik at de får rett vinkel mot underlaget. 
Dette skal være en rustikk stake og vi har gått for to store skruer rett ned gjennom trebiten som er øverst, og videre ned gjennom den som ligger under. Kjører man de en bit ned i treet så synes de ikke forfra etterpå. 

Vi har laget hull som passer til kronelys (vanlige høye stearinlys). Fordi denne lysestaken vil brenne bedre enn det beste vedtreet 😅 har jeg kjøpt ledlys i år. Jeg vil virkelig anbefale de, jeg er så fornøyd! Jeg har kjøpt de fra Clas Ohlson, de heter kronelys og de går på batteri. Dette er de høyeste på 35 cm. De lyser så fint og ekte og jeg bruker timeren på dem. Helt topp. De skrus på automatisk kl. 16 om ettermiddagen og lyser frem til kl. 24 hver dag.
Det som er helt rart er at vi laget denne lysestaken i gamlehuset, og sjekk hvor utrolig perfekt den passer i vinduer her i huset! 

Hva synes du? Liker du den? Fikk du lyst til å lage din egen? 😊


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar