19. mars 2020

Planene for nye kjøkkenhagen


God morgen!

Innimellom nyhetsoppdateringer prøver jeg å fokusere på hyggelige ting og planlegger fremover. Tenkte dele hva slags ideer vi har for hagen. Jeg skal endelig i gang med å lage en større kjøkkenhage enn de tre små kassene vi har. Sjekk den mosete flekken i plenen der hvor teltet har stått i et drøyt år, der blir det dyrking. 😅 Rart at firkanten ble på nesten eksakt rette stedet. 

Det blir mye hyggeligere her når hekken er grønn, da ser man ikke gjennom i det hele tatt. Denne plassen ser vi fra terrassen. Hvis du ser f. eks. på dette bildet så skjønner du hvordan den er plassert i hagen.
Jeg har tenkt til å dyrke poteter og grønnkål blant annet, resten har vi ikke helt bestemt ennå. Det som er helt sikkert er at vi må beskytte plantene for rådyrene. Jeg orker ikke å gå for løsninger som kanskje fungerer, altså typ å strø ut middel de ikke liker, henge opp blinkene ting i trærnes osv. Nei, jeg vil ha noe som garantert fungerer og derfor blir hageflekken inngjerdet. 

Vi tenker å gå for armeringsjern på tre sider, den fjerde siden blir hekken. Inn/ut mot hagen lager vi en dør av jernet. På begge sider av den lager jeg meg et bed av store stauder. Klarer dere å se det for dere? Jeg har tro på at dette blir kjempefint! Da ser vi døren og blomstene fra terrassen, det kan bli veldig koselig. Jeg tenker også at vi kan ha planter som ikke rådyrene liker som kan klatre på en av de andre sidene av armeringen. Siden mot solen/garasjen må nok være helt uten skygger.

Hittil har vi raket opp all mose, så nå skal den straks fjernes. Etter det skal den gamle jorden blandes opp med ny. Noen som har noen viktige tips til hva man skal tenke på når man lager kjøkkenhage så tar jeg gjerne imot! 

Ha en fin dag, vi blogges. 👋


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar