8. april 2020

Sy kjempefint skjørt av olabukser!


Hei!

Jeg har sytt et olaskjørt med volanger til Lisa, og jeg brukte Bertils gamle jeans. Skjørtet ble så fint at jeg tenker på å sy et likt et til meg selv. Eller flere av samme modell til Lisa. Det trenger jo ikke å være olastoff, men det er så supert å bruke en gammel bukse. Da har man hele livet klart allerede og det går på en dag å sy skjørtet. 

Prøver å dele oppskrift med dere her. Les under, skritt for skritt hvordan jeg gjorde det.
Hverdagslykke er å sitte i fred på hobbyrommet. 💛
Olabuksene som er for små for Bertil. Livet passer til Lisa. Jeg klippet av bena. 

Klipp av så høyt opp du klarer, slik at du får mest mulige hele stoffbiter av beina til å bruke senere. Jeg var så usikker på hvilken lengde jeg trengte til overdelen av skjørtet, slik at jeg sparte på litt for mye stoff opptil. Neste gang jeg syr et slikt skjørt vil jeg tørre å være tøffere å klippe høyere opp.
Jeg sprettet opp sømmene i beina. Bak
og foran. 

Nå kan jeg legge sammen de to delene slik at jeg ser hvor lang overdelen av skjørtet kan bli uten å legge til mer stoff. Det ville jeg helst ikke, jeg ville bruke overdelen uten å skjøte i midten. 
Jeg sydde sammen beina nedover, både foran og bak. 
Når jeg så hvilken lengde jeg trengte på skjørtelivet, klippet jeg det av.

Hvis du har lenger buksebein å bruke til volang er det ikke sikkert du trenger å skjøte slik jeg gjorde. Men det man må huske på er at det går åt mye mer stoff når man syr vekk/volanger. 

Jeg sydde sammen alt jeg hadde av stoff for å få en lengst mulig lengde å bruke til nederdelen av skjørtet. Blir det for mye kan man jo alltid klippe av senere.
Så brettet og nålet jeg volangene. Jeg brettet annenhver vei slik at to og to folder går mot hverandre. 

Her måtte jeg prøve meg frem og legge volangdelen av skjørtet mot livet for å se hvor brettene ville havne. Jeg justere underveis slik at det ble likt antall volanger foran og bak og med samme avstand. 
Så langt det lot seg gjøre laget jeg volangbrett over mine skjøter.
Slik så det ut før jeg la begge delene sammen, med utsidene mot hverandre og sydde ihop. Jeg nålet stykkene slik at jeg kunne sy den rette linjen cirka to centimeter inn. Jeg sydde to ganger med rett linje før jeg la en sikksakksøm litt nærmere kanten. Etter det klippet jeg vekk overflødig stoff langs kanten med sikksakk.
Jeg strøk stoffet med strykejern og målte på Lisa hvor langt skjørtet skulle være. 
Klippet av,
strøk inn en brett på cirka en centimeter, nålet og sydde.
Så moro å ta vare på klærne og så moro å lage ting selv! Håper du skjønte noe av min forklaring og at du ble inspirert. 😊


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


2 kommentarer:

  1. Super gjenbruk, elsker det. Fortsatt god påske.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre, elsker også den type gjenbruk. :) God påske! /Jessica

      Slett