4. oktober 2020

Hva må man egentlig? #minimalist


Hei!

I dag en regn- og vindfull søndag passer det perfekt med litt ettertanke. Jeg tenkte skrive litt om minimalisme. Hvis du vil kan du lese mer om hva jeg mener med minimalisme og hvorfor jeg digger det. Her og her.

For meg handler minimalisme i store trekk om å velge det man vil ha i livet og jobbe mot det, det andre velger man vekk. Har du noen gang tatt deg tid til å tenke over hva du er fornøyd med i livet akkurat nå og hva du ikke er fornøyd med? Hva du ønsker å bruke tid på og hva du faktisk bruker tid på? Det kan faktisk være svært opplysende. Kanskje du oppdager at du bruker masse tid på ting du ikke ønsker eller bryr deg om. I dette ene livet vi har.

En annen ting er jo forventninger. Mange ganger tror jeg vi bruker tid på mye som vi tenker at andre forventer av oss. Det synes jeg vi skal slutte med. Det er nok at de fleste av oss bruker uendelig mange timer på jobb allerede, enn at vi også f. eks. skal sitte av tid på en kjedelig benk mens barna er på fritidsaktiviteter, gjennomlide uinteressante møter eller stille opp for andre til tross for at man innerst inne ikke vil.

MÅ vi virkelig alt det vi mener at vi må. MÅ vi bli med barna på masse fritidsaktiviteter for eksempel? Hvis du selv har lyst til å bruke tid til kjøring etc. så ok. Hvis du derimot kjenner at du hver uke bruker masse av din tid (men du ikke har lyst) for barnas skyld så mener jeg nei. 

Her hjemme har vi tatt et bevisst valg rundt dette. Vi er mye hjemme fordi vi liker det. Etter jobb og skole er det deilig å slippe farte rundt med aktiviteter hver dag. Nå ser det ut til at begge barna kommer til å begynne med en aktivitet hver. En dag i uken. Det er innenfor. Begge aktiviteter er også noe vi alle synes er gøy. 

Jeg poengterer at jeg ikke sitter inne med svarene som fungerer for alle, dette er kun svarene for meg. Men det som er morsomt er om jeg kan inspirere deg til å stille spørsmålene. 
Disse bildene knipset jeg en dag da jeg skulle sykle hjem fra jobb. Med salvie i trekassa og solnedgang over Oslofjorden i bakgrunnen. Det er simple living for meg. 💛

Hører gjerne fra deg. Blir du inspirert av tankegangen rundt minimalisme?


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar