21. desember 2020

Vi gleder oss til julematen!


Hei!

Nå begynner det virkelig å nærme seg jul, herlighet! 🌲 Og vi begynner å nærme oss ferdige med alt. Deilig! Jeg gleder meg så enormt til juledagene nå. 

Hvordan går det hos dere? Hva har dere igjen før det kan bli jul? Jeg har en gave igjen som skal pakkes inn og bittelitt pusling på kjøkkenet, ellers er det klart altså. Jeg elsker å skrive lange lister som jeg punkt for punkt sjekker av. Digg. I går var jeg en søndagsrunde på butikken og det er fint det. Helt rolig og lite folk. Fikk krysset av alle de rare greiene jeg trenger til de siste forberedelsene til julematen. Lodderogn, sennep, mørbrad, jordbær, ja det var en merkelig liste. 😄

Jeg tenker bare på mat om dagen, og det gjør Trygve også. 😂 Vi gleder oss så enormt til all den gode maten vi skal spise i jula. God mat og drikke, det er liksom det man setter mest pris på nå som voksen. Jo, jeg gleder meg til å se barna åpne gaver også. Det er koselig. 

For at vi skal rekke å få alt ferdig til selve dagen må vi begynne i morgen. Trygve må steke roast beef mens jeg er på jobb. På onsdag er det ribbe han steker mens jeg har siste dagen på arbeid. Haha. På julaften skåler vi inn det hele med champagne, en tradisjon jeg skapte i fjor, og vi skal lage julebord med; Janssons frestelse, kjøttboller, prinskorv, ribbe, cole slaw, currysild, egg, varmrøkt laks, ost, rekesalat og enda mer digg tilbehør. 

Et tips fra meg er å kjøpe inn juleblomster nå. Jeg tok en tur til blomsterhandleren i går og fylte opp med nye svibler og flotte amaryllis på stilk som pynter opp kjøkkenet til jul. Helt nydelig bukett. 🌺 Jeg husker at jeg et år var for seint ute, type lille juleaften og at det var slutt på blomstene jeg ønsket meg. Ikke gøy når man vil at alt skal være perfekt til juleaften. 

Ha en finfin kveld, vi blogges!


⤗ Flere ideer, tips og inspirasjon hos meg på Instagram: @ekte_interior 


2 kommentarer:

  1. Vi har hatt en førjulsgjest i dag og snakket om julemat. Vi gleder oss også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig Åshild. Jeg vet jo at du har fryseren og kjøleskapet fylt med godsaker nå. Kos deg masse med mat og gjester i jula! :) /Jessica

      Slett