27. september 2015

Sen lunsj med venner!


Hei!

Her kommer innlegget om sen helgelunsj med venner. :) 

Dette innlegger håper jeg kan være til inspirasjon for deg som også har små barn, en travel hverdag og som føler at det er alt for sjelden du inviterer venner. Å be inn på en sen lekker lunsj synes jeg er et veldig bra alternativ til å be inn til middag.

En sen lunsj som er så frodig at du liksom "har spist middag" den dagen er noe av det beste jeg vet. Det blir jo litt som et svensk smörgåsbord eller danske smørrebrød. Vi og vennene våre har små barn som skal legges ved sju så det er veldig kjekt og møtes litt tidligere slik at alle kan være med. I går var vi seks voksne og sju barn.

Jeg elsker jo å ordne det koselig og det synes jeg gjestene fortjener også. Jeg foredrar som alltid det enkle. Stilen skal være upretensiøs. Gjerne det som går mot rød- og hvitrutete duker stilen. Akkurat som på en dansk kro. :) I går brukte jeg tyttebærlyngen jeg hadde fra før og pyntet med blandede lyslykter.
Barna fikk sitt eget bord.
Her er litt bilder som inspirasjon til hva man kan servere til lunsj. Jeg synes brød med masse lekkert pålegg er et kjempegodt utgangspunkt. Da har du har nesten en middag på toppen av skiva. 

Vi serverte:

- litt forskjellige typer brød, blant annet loff (som det gikk mest av) og et utenlandsk brød
- hjemmelagde kjøttboller
- reker
- roastbeef
- en god ost
- smør
- hjemmelaget og kjøpt majones
- oliver med persille og salsa kjøpt i løsvekt på butikken
- salatblader, løk, reddiker og andre type grønnsaker
- i tillegg satte vi frem dill, sennep, ketchup, salt, pepper og krydder slik at alle kunne finne noe de likte

Jeg begynte allerede tidlig i uka med forberedelser. Jeg stekte kjøttbollene og frøs de inn. Jeg kjøpte inn all maten som kunne kjøpes inn tidlig. På den måten ble det ikke mye stress på selve dagen. Det ble kapping, varming og tining. 

Her finner du  min egen oppskrift på kjøttboller om du vil. Jeg har prøvd meg frem og synes disse blir skikkelig saftige og smaksrike. 

Til dette serverte vi lettøl og brus. Det er jo også kjempekoselig om man lager til en sen vinlunsj f. eks. :)


Etter lunsjen tok vi kaffe og sjokoladekake som gjestene hadde med seg. Jeg og Bertil hadde også laget sjokoladeboller som er så utrolig gode! Disse lagde vi dagen før og tok ut av kjøleskapet. Da er de best og de er virkelig fantastisk gode. Oppskriften finner du her. Det beste var at det var pent vær og vi kunne ta med kaffen ut i sola.

Håper at jeg har klart å inspirere deg! 
Vi blogges i morgen. :)

7 kommentarer:

 1. Det ser fantastisk ut, og så hyggelig :) har små barn selv, og ble inspirert! Hvilket klokkeslett inviterte du til, mtp legging i syvtiden? Klem Anna

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre Anna! :) Vi inviterte til klokka 14. Da rakk de minste en lur før lunsjen. Vår datter f. eks. er to år og sover fortsatt på dagen. Så tror jeg de siste gjestene dro da klokka begynte å nærme seg sju. ;) Da er det jo hjem for evt. litt kveldsmat og lørdagsgodt. Våre to var så slitne etter sammenkomsten at de ikke orket noen av delene. :)

   Slett
 2. Takk for supre tips :) Anna :)

  SvarSlett
 3. Så hyggelig for unge foreldre med barn. En riktig god idè.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det. Veldig hyggelig med tilbakemelding! :)

   Slett