5. mai 2016

Det syke som skjedde!


Hei!

Så deilig med ekstra fridager! Nå er jeg alene med kaffekoppen og det er ikke mange morgener jeg har det slik. Enten er det opp og i vei eller så er huset fullt. :) 

Deilig! Jeg nyter og samler energi.

Husker dere at jeg skrev at det var en grunn til at vi ikke jobbet på huset på søndag? Og at den grunnen er helt syk. Rimelig usannsynlig...

Jeg må fortelle:

Mamma og pappa fra Sverige var på besøk. Mamma passet på barna hjemme og vi andre var ved huset ved stranden og jobbet. Ofte når vi kommer hjem fra en slik jobbedag ved huset og har fått oss en dusj så føler vi oss varme i ansiktet. Skjønner du hva jeg mener? Akkurat slik som når du har vært ute i litt vind en hel dag. Det varmer i kinnene.

Slik var det lørdag kveld også. I tillegg til det så mente Trygve at det var noe med øynene hans. Det hadde jeg også nevnt tidligere på dagen. Han så litt merkelig ut i ansiktet, som at han hadde fått en reaksjon på et eller annet. Vi tenkte at det sikkert var isolasjon, kapping av gipsplater og alt annet vi holder på med.

Timene gikk og Trygve ble verre og verre. Han var skikkelig rød i huden i ansiktet og også øynene hans ble rødere. Etter hvert begynte han å få vondt i øynene og han viste meg et skille som han hadde ved halsen. Der T-skjorta satt på var han helt normal, oppover halsen skikkelig rød og irritert i huden.

Til slutt hadde Trygve så vondt i øynene at vi måtte finne frem alt vi hadde av øyedråper, våte kluter og alt som kunne hjelpe. Han var så rød at det ikke var noe hvitt igjen i øyet. Vi funderte på om det kunne være noen gifte gasser eller noe farlig og vi var på nippet til å dra inn til legevakt. Han lå på sofaen og klarte ikke å se.

Plutselig kom jeg på det. Du er jo solbrent! Kan det være lampa? 

Vi har i alle år vi har renovert og bygget hus lånt en lampe fra svigerfar. Det er rett og slett en gatelykt som gir et veldig bra allmennlys å jobbe i. I det siste så har det brent hull i plasten på lampa og enda verre nå nettopp. Den hvitmalte pæra knuste og det var bare glødetråd igjen.

Jeg googlet og fant ut at slike gatelys både inneholder kvikksølv og UV-stråler. Den har Trygve hatt rett over hodet og rett i nærheten mens han jobbet på badet i helgen. Jeg og pappa jobbet i rommene litt ved siden av. Trygve hadde blitt skikkelig solbrent og fikk lide seg igjennom snøblindhet! 

Skjønner dere nå hvorfor jeg synes dette er helt sykt? Natt til søndag hadde Trygve så vondt i øynene at han nesten ikke sov i det hele tatt. Snøblindhet er visst små, små sår i øyet og gjør visst forferderlig vondt. Han har gått med solbriller i flere dager. Klarer ikke lys i det hele tatt. Også huden rundt øynene var helt ødelagt mens det verste pågikk. Lampa har vi kastet.

3 kommentarer:

 1. Huff, det høres skikkelig vondt ut! Akkuret dette er det vel ingen som kunne tenke på.Jeg har i alle fall aldri hørt om noe lignende. Toppen av uflaks.Håper det går bedre med mannen din nå!
  Vh.Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anne-Mari! Nå går det mye bedre. Jeg trodde man måtte på fjellet eller i alle fall være ute i solen for å bli snøblind, men tydeligvis ikke... ;) Ha en fin uke! :)

   Slett
 2. Det er jo flott at dere fant ut hva som var grunnen. Jeg ante heller ikke at det kunne bli slike skader av en lyspære.

  SvarSlett