6. mai 2016

Egne råvarer på bordet!


God morgen!

Finnes det noe mer inspirerende enn å lage mat med egne råvarer? Jeg tenker på sopp man har plukket selv, bær, urter fra kjøkkenhagen, nyfisket fisk, sankede blåbær m.m. Det tror jeg neppe. Det er en så god følelse!

I går ble det kantarellsuppe med egne traktkantareller toppet med gressløk fra fjellet i hagen. (Gressløken er tidlig på'n altså!) Til dessert pannekaker med jordbær, bringebær og krem. 

Det er så utrolig godt å ha jordbær fra sommeren å ta frem fra fryseren. Denne gangen var det mamma som hadde plukket til oss. Hun renser og kapper opp og fryser i små porsjoner. Smakseksplosjon av sommer! De man får kjøpt tidlig i butikkene er jo oftest veldig dårlige. Jeg kjøpte en pakke her om dagen som jeg ikke en gang skjønner er lov å selge som jordbær. Smakte INGENTING. 
Spesielt koselig er det å servere barna genuin mat. Når de koser seg med sunn mat da koser jeg meg! Den ene av mine spiser ikke mye, men den andre storkoste seg med å selv få style pannekakene. Gode bær er som godis. Åh da blir jeg glad! 


Traktkantareller er forresten en kjempegod sopp med masse smak for deg som ikke har prøvd. Den kommer litt senere enn kantareller og man kan finne MYE når man først finner. Den jeg bruker til saus og til suppe er tørket. 

Ha en nydelig fredag, vi blogges!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar