29. august 2016

Mandagssysler på kjøkkenet!


Hei hei på en mandag!

I dag ble det jo kjempefint vær etter hvert, til tross for at det var meldt rimelig trist. Jeg er i gang og lager syltetøy i dag. Vi har masse plommer! Det ble jo så utrolig godt sist og er det noe som er sykt digg sammen så er det ost og syltetøy/marmelade. Og jeg ELSKER ost.

Jeg lager sylt på tre kilo nå, men det er fortsatt så mye flotte plommer igjen på treet at jeg kommer til å lage mer. Det blir så god smak av plommer. En liten smakseksplosjon vil jeg tørre å påstå. :)

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften på plommesyltetøy, der var det mye nyttig info også! Mine plommer var nok godt modne med litt for lite pektin for bærene stivnet ikke godt nok. (Ref. den siden jeg linket til.) Trygve fartet til butikken og kjøpte Certo syltepulver for meg. Da ordnet det seg. Tror jeg kommer til å bruke det fremover, da vet man at man slipper sylt som renner.
Jeg krydret syltetøyet med litt kanel og kardemumme. Prøver meg litt frem. Er det noen der ute som har den perfekte oppskriften for plommesyltetøy? Eller kanskje en annen nydelig oppskrift med plommer? Skrik ut! Jeg vil vite! :)

Vi blogges i morgen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar