4. september 2016

Sommersøndag!


Hei!

Er det ikke helt fantastisk?! Dette været i september er jo en sommerbonus til å bli lykkelig av! Har dere pent vær om dagen? Her har vi rett og slett sommer. Sol fra blå himmel og vindstille. 

I går sto dørene på vidt gap og vi hadde besøk av venner hele dagen. Etter å ha hatt et par dager med mye å tenke på og ikke vært helt på topp så løsnet det helt i går. Så deilig! Jeg plukket ned de siste plommene på treet. Laget litt mer syltetøy og en plommekake til. Hehe.

Så nå må jeg komme med noen plommetips. 

Jeg utgikk, som jeg skrev tidligere, fra denne oppskriften da jeg laget syltetøyet. Men jeg endte opp med å måtte tilsette Certo Syltepulver. Funket kjempebra, bare å gjøre slik det står på pakken. Etter hvert som plommene kokte fjernet jeg både stein og det skallet jeg så. Ble mer delikat uten.
Hvis du har plommer så prøv denne plommekaken, kjempegod! Jeg brukte denne oppskriften. Så superenkel og den ble veldig god. 

Eneste jeg vil tipse om er å fjerne skallet her også! Jeg har laget denne kaken to ganger i det siste. Første gang uten skall, andre gangen med. Stor forskjell! Til tross for at frukten var skikkelig søt og moden ble det en besk smak med skall. 

Til den første kaken ga jeg plommene et veldig kjapt oppkok slik at skallet løsnet enkelt. Å anbefale! Jeg delte de i to på forhånd. Fjernet skall og steiner etter oppkoket før jeg la de på kaken.
Skikkelig sprø, samtidig kremete kake. Best uten skall!
I dag skal vi stikke å fiske. Vi har prøvd noen ganger uten hell. Tenk, tenk, tenk om vi kunne dra opp middagen i dag. Så utrolig gøy! Kanskje vi sees i kveld igjen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar