6. oktober 2016

Huset ved stranden 9

Da er det på tide å fortsette med badet!

Nytt gulv og utbytting av vann og avløp er allerede gjort. Det kan du lese om HER.

Da vi gjorde research på våtrom, savnet vi info og bilder fra ekte prosjekter. Håper at vi kan bidra med dette. Etter et besøk på "Bygg reis deg" messen og en prat med Litex ble vi overbevist! Vi endte opp med å bruke Litex produkter hele veien. 

Kunne ikke blitt mer fornøyde med produktene. Her er litt info. Se også videoene! Litex baderom renovering

 Rørlegger har gjort klart alt av rør-i-rør og innbyggingscisterne til toalettet. 
Betongen har fått tørket noen uker, alle skarpe kanter er slipt bort og det hele er grundig rengjort. Vi er klare for membran!
  
Vi valgte Litex Våtromsmembran. Dette er en komplett produktserie med kraftig PVC-basert duk, ferdige hjørner og rørgjennomføringer som sveises. Dette var gjennomførte saker. Dessuten tror jeg Trygve hadde veldig lyst til å sveise. ;)
Belegget er skikkelig kraftig og tåler å bli behandlet. Det limes til underlaget med gulvlim. Vi brukte lim fra Casco. Det skal smøres på, belegget legges i, løftes opp igjen. La det tørke til det er sticky. Så legges det på plass igjen.
Klart for tilpassing og sveising. Da trenger man gode kniver og et sveisesett. 
Et ytterhjørne er forsveiset og skal dekkes med et prefabrikert hjørne. Disse smelter veldig lett sammen med membranen. Detaljert fremgangsmåte finner du på litex.no.

Her er en video som viser hvordan vi gjennomførte prosessen:Gulvmembran er ferdig! Resultatet ble veldig bra og det er så kraftig og solid at jeg er sikker på at det ikke kommer til å slippe gjennom en dråpe i vår livstid. Og hele jobben ble gjort på en dag!
Klart for veggene! Her blir det Litex membranplater. Disse må ikke forveksles med andre våtromsplater. Disse er en del av et komplett system som er diffusjonstett og lovlig brukt mot yttervegg og kalde rom uten smøremembran!
Første plate på plass. Disse er veldig enkle å jobbe med. Lette og de kappes med skarp kniv.
Dette er tiden for å bestemme seg for armaturer hvis man ønsker seg noe flush montert. Vi ønsket oss integrerte armaturer fra Axor/Hansgrohe. Disse må bygges inn i vantett kasse i veggen.Rør-i-rør tettet med Litex fiberarmerte mansjetter. Disse er de eneste som skal behandles med smøremembran.
Alle skjøter, hjørner og skruer dekkes av Litex skjøtebånd. Det er faktisk en tape, men en ekstremt kraftig en. 
Et innerhjørne ferdig. Bruk laser på hjørnene. Dette er en type tape man ikke kan løsne og justere. Man får et forsøk!
Klart for fliser!
Alle tapede flater rulles horisontalt og vertikalt for å tette og fjerne luftbobler. Nok en gang for mye å skrive om. Se video om Litex Membranplater her:


Neste gang skal vi flislegge!!! :)

Les Huset ved stranden 10 her.

Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)

Les Huset ved stranden fra begynnelsen her.
Les Huset ved stranden 8 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar