5. august 2017

Huset ved stranden 13


Siste finish på badet!Alle fliser limt, aller fuger fuget, alle flater vasket. Her gjenstår kun silikonering av innvendige hjørner. Vi (les Trygve) har gjort en del silikonering og det er fortsatt ikke en jobb vi gjør med glede...

Et lyspunkt vi oppdaget:

IKKE bruk såpevann til å stryke ut fugen slik mange råder til. Bruk Tec7 Cleaner. Legg på i overkant mye silikon, spray på med Tec7 Cleaner og stryk ut med finger eller gummiverktøy. Fordelen med denne sprayen er at den gjør fugen mye glattere å jobbe med. Den fordunster dessuten raskt og gjør at du kan fylle på med mer silikon hvis du har lagt på for lite og den vil feste seg. Med såpe tørker det i to lag.
Dusjhjørnet mangler bare silikon og armaturer. Det vil si, vi har valgt integrerte armaturer så her er det kun skruknottene som mangler. Dette krever at det planlegges helt fra starten av. Du kan se bilder av dette i et tidligere inlegg HER.
Baderomsinnredning har vært et kapittel for seg selv. Vi hadde begge noen klare krav. Et av disse var dobbel vask. Vi hadde det i gamlehuset og det gjør ting sååå mye enklere når flere i familien bruker badet på en gang. Vi fant en servant vi likte, men underskapene som passet til var ikke helt stilen.

So what to do? Da ble det til å fikse det selv. Vi kjøpte et møbel vi likte og tilpasset det.
Litt nervepirrende å begynne å kappe opp et helt nytt møbel for å lage det til noe det ikke var tiltenkt.
1. Toppen kappet ut for  servanten og deler av baksiden for å få plass til rør og avløp.
2. Som du ser er servanten dypere enn skapet. Det visste vi og hadde planen klar.
3. Restene fra det vi kappet ut av toppen brukte vi til å legge til på dybden av skapet.
4. Pyntelisten måtte skjøtes på. Denne måtte vi lage ved å kopiere profilen og slipe til. Litt sparkel og maling senere så er det ikke mulig å se overgangen


Speil over baderomsmøbelet. Her ga rommet oss noen klare begrensninger. Rent arkitektonisk er det nok riktig å ha et vindu på hver side av speilet for å slippe inn naturlig lys, men det begrenset oss i størrelsen på speilet. 

Til sminke, barbering etc. bør lyset komme rett mot ansiktet fra alle retninger. Mange speil har lys over og lyser ned. Det er helt på trynet feil. Det gir dårlig arbeidslys og skygger. 

Vi fant kun et speil som hadde rett look og rett lys. Dette ble bestilt. Da vi fikk det hjem fikk vi umiddelbrt en telefon fra 80-tallet som ville ha tilbake baderomsspeilet sitt. Det var en dårlig kombo av plast og krom. Ikke morsomt.

Da ble det vel til å bygge selv igjen da. (Les Trygve) 😉


1. Utgangspunktet er en ramme av lister skrudd til en finerplate.
2. Siden det skal plasseres mellom to vinduer, kunne det ikke bli for dypt. (10 cm)
3. Vi fikk likevel plass til en liten skuff under speilet.
4. Hyllen vippes ned og har holdere til tannbørster og et rom til tannkrem etc. :)

Bak speilet har vi plassert en ledlysslynge slik at lyset kommer fra alle kanter.

Såpekopper, håndkleholdere etc. skal også på plass. Det er litt bittert å borre hull i fliser på et nytt bad før man får prøvd plasseringen av disse tingene i praksis.   
Heldigvis finnes det alternativer. Tiger Bathroomdesign har baderomstilbehør med en smart løsning. Disse kommer med en festeanordning som limes. Sitter veldig godt, og kan fjernes hvis ønskelig.

Ja så tok vel ikke dette innlegget pusten fra deg av spenning, men det er en del av jobben. Ikke alt er gøy å gjøre heller, det er helt sikkert. 😊


Huset ved stranden 14 kommer i morgen, da skal du få se badet helt ferdig!


Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbyggingstilendringmodernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)

Les Huset ved stranden 14 her.
Les Huset ved stranden 12 her. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar