26. oktober 2017

Huset ved stranden 15


Siste finish på vegger og gulv!
Endelig ferdige med bad! Da gjenstår kun resten av huset. 😉
Veggene er etterisolerte på innsiden og alt av elektrisk er byttet ut. 

Veggene er kledd med Ladura Premium gipsplater fra Siniat. Levert av BMC. Disse er fiberforsterket og er bedre lyddempet, mer brannsikre, fuktsikre og ikke minst mye lettere å henge opp ting på. Nå i ettertid er vi sinnsykt fornøyde med at vi valgte disse.
Det blir noen kvadratmeter å male når alle flater er byttet ut, men det er jo siste finishen og det er først med et par strøk maling man får følelsen av romstørrelse. 

Vi valgte å male hele huset hvitt bortsett fra én vegg i lillesøsters soverom og på vaskerommet. Jeg har brukt myyye tid på hvitfargevalg tidligere. I det gamle huset endte vi til og med opp med å male helt nye dører for å få det som vi (ja eller jeg) ville ha det.

Denne gangen sørget vi for at alle "hvite" flater ble bomull bortsett fra taket, slik at det ikke ble krasj. Vi har malt veggene i samme farge som vinduer, dører og lister kommer levert i. Nå har vi en ren, lun bakgrunn å utgå fra.

Taket er malt kritthvitt matt. Dette for at det ikke skal gi gjenskinn og løfte taket litt.
To strøk på plass.
Et siste strøk og spottene på plass. 
Nå har vi arbeidslys og arbeidsplassen blir renere og renere!


Spottene er fra SG. Vi har brukt to typer fra samme serie. 
Junistar Gyro 2X og Junistar Gyro Square.
Disse er lavtbyggende, justerbare LED som gir et fantastisk bra lys. Det har skjedd mye på LED-fronten de siste årene!
Innbygget bokhylle i veggen mellom stue og gang. Jeg elsker det og det måtte bli en her i huset også! Trygve mente jeg godt kunne la malingen tørke før jeg begynte å dekorere. Jeg kunne ikke dy meg. Måtte ut i hagen å hente noen blomster. 😆
Tak og vegger ferdige! Her ser du også de ferdige listeløse vinduene. Det er et kapittel for seg som vi kommer tilbake til. 

ENDELIG klart for nytt gulv! Da ble det nok en tur til Flisekompaniet som nå har et veldig bra utvalg av kvalitetsgulv. Her har vi lagt ut vareprøver under vinduene for å få best mulig gjengivelse av det ferdige gulvet. 

Det er rart med det. Man ser noe i butikken og liker det, men i naturlig lys og i den settingen man skal bruke det så blir det helt annerledes. Vi opplevde veggene som mer "rosa" på enkelte varme gulvfarger og det var absolutt ikke ønskelig. 

Vi ville ha en litt slitt og matt look som minner om plankestien på en strand. Vi fant til slutt akkurat det vi ville ha! Vi går for beach- og sommerhusstilen året rundt. 😊👍

Dette er gulvet vi gikk for (bedre bilder lenger ned):

Mange tror at laminat gir en kald og hard følelse, men vi var aldri i tvil om at vi skulle ha det. Vi la det i hele det gamle huset også og det er noe av det smarteste vi har gjort. Med gulvvarme og ordentlige trinnlydsplater merker ikke vi forskjell. 

Tror mange tenker at laminat er et rimelig substitutt for parkett, og det var det nok en gang i tiden. Laminat kommer i i alt fra tynne papplateaktige planker til 90 kroner kadratmeteren, til kvalitetsgulv som har egenskaper parkett ikke har.

Vi valgte Grand Avenue serien til Berry Alloc og dette gulvet heter Champs Elysêes.
Dette er Høytrykkslaminatserien til Berry Alloc og er godkjent for offentlige plasser med stor slitasje.

Dette gulvet tåler alt! Vi behøver ikke å bekymre oss for at barna drar inn sand og stein på gulvet, mister tunge ting eller søler. Gjester kan gå med høyhelte sko uten problemer. Det vil heller aldri falme i sollys eller under tepper. 

Vi hadde bestemt oss for gulv. Dette var en ny produktserie fra Berry Alloc og det var bare en måned til nye eiere overtok det gamle huset og vi måtte flytte ut. Så viste det seg at produksjonen av gulvet hadde stoppet opp på grunn av problemer med låsemakanismen i skjøtene. Litt krise for oss, men vi var forberedt på å legge ut filleryer midlertidig, for vi måtte flytte inn!

Uroen var heldigvis kortvarig. Vi bestilte gulvet fra Flisekompaniet og de ordnet det slik at vi fikk gulv rett fra fabrikken så snart de startet produksjonen. Snakk om service! Ingen tvil om at de jobbet for at vi skulle få levert. Kan ikke takke de nok for at de ordnet opp!
Litt forarbeid måtte til før det nye gulvet kunne legges. 
Tidligere hadde vi revet av gammel pålimt nålefilt og slipt ned gulvet (les mer om den jobben her.) 

Det lå varmekabler nedstøpt i hele huset som fungerte, men hvor lenge? De var allerede over 40 år gamle. Vi valgte å droppe de. Vi la heller et lag med varmereflekterende trinnlydsdempende plater og Flexwatt varmefolie over. Dette bygger ikke mer enn noen millimeter og gjør at vi ikke må varme opp hele betongsålen før vi får varme. 

Det funker helt supert. Gulvet er varmt 30 minutter etter at termostaten slår inn og nattsenking og justeringer av romstemperatur er mye mer nøyaktig. Feltet i midten av bildet uten varmefolie er der vi har planlagt en peis. Vi legger gulvet over for nå og tar dette senere. 
Endelig i gang med å legge gulv etter at det har fått akklimatisert seg i romtemperatur. Disse plankene er stooore. Lengden er 2,4 meter og bredden 24 cm. Dobbel lengde og mye bredere enn de fleste andre gulv. 

Leggingen er litt mer knot enn med mindre dimensjoner, men ikke mer enn at man raskt får inn teknikken og legger 100 kvm i løpet av en ettermiddag. Gulvet legges flytende uten bruk av skruer eller lim. Avstand fra vegger skal være 4-6 m.m.
Det funker veldig bra med store planker i dette rommet som er 80 kvm.
Snart klart for første flyttelass og litt møbler. 😀
Her fra gangen og videre inn til soverommene. Vi ønsket ikke å ha lister i døråpningene og med dette gulvet hadde vi alle muligheter. Man kan legge opptil 15 meter lengder uten at man trenger å dele opp gulvet med ekspansjonslister. Er veldig fornøyd meg hvordan gulvet "flyter" fra rom til rom.

Nå mangler det bare gulvlister! Det, og kjøkken kommer fremover i serien!

Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)

Her kan du lese Huset ved stranden 16.

Her kan du lese "Huset ved stranden 14".


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar