30. juni 2018

Huset ved stranden 17Større hus!

Vi har flyttet inn og de eksisterende rommene er ferdige. Nå er det på tide med et sårt tiltrengt tilbygg. Kjøkkenet har for tiden også birolle som vaskerom og teknisk rom med vaskemaskiner, tørketrommel, tørkestativ og varmtvannsbereder.

Denne grønne flekken skal bli et tilbygg på 30 kvm som skal romme en liten gang, vaskerom og gjesterom/TV stue.

Utvendig ser huset ut som vi har okkupert det. Vinduer igjenslått med plater og vannrør i kveiler på veggen. :)
Fasaden kommer vi til senere...

Det første spadetaket. Heldigvis i form av gravemaskin.
Jeg har pyntet byggeplass som vanlig. #hortensia 😉

Forskaling til grunnmur er satt opp. Ser ikke ut som store greiene, men plasseringen av huset på tomten tillot ikke mer. Men med god rominndeling så har vi fått akkurat det vi trengte.
Rørlegger har gjort sitt, isolasjon, armering og varmekabler er på plass.
Et firma ankommer med betongbil.
Imponerende utstyr! 😅
Ytterkledningen ble kappet av på midten med motorsag. Alt skulle vekk etterhvert, men med dårlig tid før betongen kom, ble det kort prosess. Yttervegg blir innervegg.
Første vegg med reisverk oppe. Bygge opp noe nytt er små mye kjappere og mer tilfredsstillende enn å renovere!

Det begynner å ta form.
Snart vanntett! Den "dekorative" pyntesteinen fra 70-tallet fikk en runde med slegga før den gav opp og la seg i en pen haug på plenen.

Døren inn til tilbygget var et heftig diskusjonsemne fram til siste slutt. Trygve ville ha den rett inn på vaskerommet. Jeg ville ha den rett inn i den lille gangen mellom vaskerom og gjesterom. Jeg vant, Trygve fulgte ordre og plasserte på rett sted. Til syvende og sist er det ikke sikkert det var en så viktig diskusjon. Den har hittil nesten ikke blitt brukt likevel...

Vaskerommet isolert og fått vindu. Her skal sure truser og våte Sherrox få gjennomgå!
Vaskerom er våtrom. Da var det igang igjen med Litexplater og sveiset membran på gulvet.
Gjesterommet tar form. Dette blir på 12 kvm. Skulle gjerne hatt større, men det gjør jobben. Mangler bare gulvlister...
Tilbygget var ikke tilgjengelig fra innsiden av huset i byggeperioden. Dør inn til nybygget ble gjennom det som før var yttervegg. Da det mest støvete arbeidet var klart tegnet Trygve et bilde av en flott dame på veggen og kappet hull til hodet. Lisa på 3 år stilte som modell. Når moroa var over kappet vi ut åpning til dør.
Gjesterommet ferdig og mine foreldre slipper å sove på luftmadrass når de kommer på besøk.
Skulle bare mangle. Det var de som ga oss sovesofaen. :)
Endelig vaskerom! Litt småting gjenstår, men nå har ihvertfall vaskemaskin, tørketrommel og varmtvannstank blitt fjernet fra kjøkkenet! Mer bilder kommer!

I neste innlegg er det utvendig som står for tur!


Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting
Bli med på reisen! :)
 ⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

2 kommentarer:

 1. Jeg liker slike innlegg kjempegodt.
  Hvis jeg får gi deg noen tips, så er det å ha flere bilder i innleggene, både nærbilder og oversiktsbilder (slik du gjør når du viser prosessen). Jeg har kost meg masse med bloggen din, særlig fra det andre huset. I det siste har det blitt veldig få bilder og mye fokus på detaljer (slik som nærbildet av sofaen). Det blir litt kjedelig og ikke så interessant. Du er utrolig flink og kreativ, så jeg etterspør egentlig bare mer av det du har gjort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Og tusen takk for kommentar. (Savner flere kommentarer!!) Jeg forstår veldig godt det du skriver og jeg er også enig. Grunnen til at det blir slik i perioder er rett og slett at tiden ikke strekker til. De oversiktsbildene jeg tar vil jeg gjerne skal være fine. Her er det oftest fullt av folk i huset og ting som skjer. Jeg vil rydde og forberede for å ta bildene. Da er det mye lettere å knipse et nærbilde av en nybakt pai eller lignende. Det blir alltid fint. Og plutselig er det kvelden. :) Skulle ønske jeg hadde mer tid til bloggen, men så lenge det er andre som betaler lønnen min så er det kun en hobby. Jeg setter stor pris på tilbakemelding og veldig hyggelig at du etterspør mer av det jeg har gjort. Jeg krysser fingrene for bedre tid fremover! /Jessica

   Slett