19. oktober 2020

Huset ved stranden 23
En drøm går i oppfyllelse! Vi bygger spiskammer.
Jeg har drømt om å ha et spiskammer/skafferi på kjøkkenet så lenge jeg kan huske. Da vi renoverte og flyttet inn i Huset ved stranden ble det plutselig mulig! Vi har et stort rom på 80 kvm med kjøkken i ene enden, det på tide å bygge skafferi! 

Vi har valgt å ikke ha overskap på kjøkkenet og hadde behov for litt mer lagringsplass. Det var hele tiden en del av planen å bygge skafferi, men mye annet som måtte gjøres først. Nå var det endelig tid!
Mellom skafferiet og veggen står nå kjøleskap og fryser. Vi har beregnet god nok plass slik at vi kan ha 2 doble kjøl/ fryseskap der i framtiden. Nå står der to litt rare varianter som ikke matcher helt, de ble med på flyttelasset. 😀

Vi begynte med et rammeverk at 48x48mm reisverk.
Innsiden ble kledd med hvit smartpanel.

Hvite glattkantlister ble skrudd i veggene der hyllene skal være.
De fleste hyllene er 30 cm høye, og de to nederste er 40 cm høye.
Eikeplater skåret til og plassert.
Lisa sjekker at alt er i vater og signerer for at neste skritt kan iverksettes. 
Tror ullbuksa har blitt litt slapp. 😂
Tja. Hva skal man kalle disse kanoene? Trygves verk så klart. Alltid en liten detalj som dukker opp. De skal stive av hyllene på midten og holde hyllene bakerst sammen med sidehyllene. De er kappet til av restene av hylleplatene og slipt til. Formen er mest dekorativ.
Her ser du undersiden av hyllene med "kanoene" montert!
Hyllene innerst er 40 cm dype. Sidehyllene er 20 cm dype.
Utsiden er kledd med gips, sparklet, pusset og malt i samme farge som resten av veggene. Vi har fargen Bomull i hele huset.
Den gamle verandadøren hadde vi spart til dette formålet. Den satt tidligere ut mot baksiden av huset, se gjerne her. Slik så huset ut urørt.
Den ble slipt ned og beiset. 
Glasset måtte ut slik at vi fikk slipt overalt. Glasset fikk seg en ordentlig vask. 
Døren på plass! Mangler bare gulvlister utvendig. 
Gulvlister på plass. Vinduet i døren ble foliert med frostet folie og så skar Trygve ut mønsteret. Nå får pastaen og frokostblandingen litt mer privatliv. 😁

Jeg ville jo gjerne ha en dør med glass for å kunne se inn i et koselig skafferi, men å ha hele dette vinduet åpent ble alt for mye og for rotete! Ikke pent. Nå er det akkurat passe - det lyser og er koselig, men det blir ikke rotete i resten av rommet. 
Fylt fra topp til tå! Innsiden av døren lot vi være røff og ubehandlet etter sliping. 
Selv om det ikke er så stort, rommer det veldig mye! Jeg har en blanding her inne av både fine og koselige ting som pynter opp og det praktiske så klart. Pleier også å helle over nøtter og litt annet i penere glass og bokser for å gjøre det skikkelig hyggelig å se på.
Full oversikt når man åpner døren. Lett å finne det man skal ha. Her har vi akkurt vært i Sverige og fylt opp! 😂
Skafferiet er et rom i rommet på kjøkkenet og det lyser også så hyggelig der, landlig og hjemmekoselig. 

Hvis du vil kan du lese hele serien om Huset ved stranden. Den begynner her.

Les Huset ved stranden 22, vi bygger uteplass her. Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar