14. april 2020

Huset ved stranden 22Endelig uteplass!
Første våren i nytt hus. Vi har flyttet inn, men ikke mye er ferdig. Den triste uteplassen ble neste prosjekt. Vi hadde jobbet dag og natt for å kunne flytte inn. Nå ville vi nyte den første sommeren på en fin uteplass!

Den opprinnelige uteplassen besto av noe treplatting, noe støpt skiferbelagt betong, og noe belegningsstein. Alt i forskjellige høyder. Arkitekten har tenkt smart med tanke på plassering av huset. Fine solforhold, så her er det muligheter!
Slik så det ut da vi kjøpte. Overgrodde busker overalt, og en stor oppmurt utepeis som blokket kveldssolen. 


Bare en grå firkant igjen av peisen. Jeg hadde gledet meg til å bruke den, men kveldssolen er viktigere. Litt dårlig samvittighet av å rive den. Forrige eier hadde hentet stein på en øy med båten sin for å bygge den. Den ble ihvertfall 40 menneskeår før vi rev den. Det er nok det samme som 112 peisår...
Vi gjorde det beste ut av situasjonen...
Bak ser man den gamle garasjen. Den er nå revet og ny er bygget opp.
Hjelpe meg for et trist syn! 

Veggene ble etterisolert og vinduer og tak byttet ut. Les mer om det i tidligere innlegg om Huset ved stranden. Innlegget om vegger finner du her, vinduer her og tak her. Her er veggene bare grunnet, men ny uteplass til sommeren fristet såpass at vi hoppet over siste finish på veggene og gikk løs på jobben.
Rivingen er igang! Den gamle uteplassen var 32 kvm. Den nye blir på 90 kvm. Alt i samme høyde og samme materialer!

Vi hadde diskutert mye fram og tilbake hva vi skulle gå for på den nye uteplassen. Vi har tidligere vært lei av treplatting med medfølgende vasking og beising hvert år. Nå ville vi ha noe som var robust og vedlikeholdsfritt, og noe som passet looken på huset. Vi valgte å gå for betongheller fra BMC Norge. 
Alltid moro å få levert nye materialer. Spesielt fra BMC. De har alt man trenger og man får det levert med skikkelige kranbiler som plasserer varene der man vil ha de. 
Vi fikk levert fiberduk, heller, dreneringsrister og herdende fugesand. Nå er det ingen unnskyldning for ikke å sette igang!
Vi fjernet en god del jord før vi la ut  Netex fiberduk. Bredden er 2 meter og lengde er 25 meter på en rull.
Vi la så 30 cm med pukk over hele plassen, som ble komprimert med hoppetusse. Vi la fall vekk fra alle vegger. Ca 1 cm pr 2 meter. Det har vist seg å virke bra. Det har aldri samlet seg vann på uteplassen.
På toppen av grusen ble det lagt et avrettingslag med subbus. 
Ny runde med hoppetussa for å komprimere. Vi begynner å få et inntrykk av hvordan dette skal bli. :) Det ble maange tonn å trille med trillebår.
Endelig igang med den morsomme delen! 
Hellene er 60 x 60 cm store. De veier 50 kilo pr stykk, men Trygve klarte å legge de selv. Er nok ikke anbefalt å gjøre det alene. Han var rimelig sliten på kveldene...
Legg stein. Chicks love it!!
Nysgjerrige høner fra nabogården kom innom for å inspisere. Etter litt diskusjon var de enige om at det så bra ut.
Noen i familien hadde ikke tid til å vente til vi var ferdige. :)

Alle heller lagt ut og tid for å fylle fugene. BMC Norge leverer igjen! Vi brukte veksthemmende, herdende fugesand fra Danfast. Denne hindrer irriterende vekst i fugene, og den herder som en hinne slik at overflaten kan holdes ren og pen. 
Ferdig! 
Nye steiner har gjerne litt hvitt belegg slik som på bildet. Dette forsvinner etterhvert av seg selv, eller man kan bruke egnet vaskemiddel for å fjerne det med en gang. 
Ferdige fuger. Alle hellene har falsede kanter. 
Det gir et rent inntrykk, og lettere å holde det rent!
Buksbommen som vokser mitt på plassen fikk bli. Jippi! Vi trimmet den ned og la stein rundt den. I firkanten inntil veggen støpte vi ned et sluk til utedusj. Avløpet ligger i rør under hellene. 
Endelig tid for å nyte resultatet! 
Noen kasser med urter helt inntil uteplassen. Perfekt å kunne gå ut i sokkelesten å hente urter til middag eller jordbær til en Daiquiri! 😁
Til avslutningen mot gressplenen brukte vi de samme hellene på høykant som ble støpt ned.
Mangler litt maling under taket, men det stopper ikke oss fra å nyte sommerdagene!
Utedusjen ferdig. Sluket ligger under platen av Sibirsk lerk. Vi har lagt opp kaldt og varmt vann til denne. Herlig å kunne skylle av seg saltvannet etter en dag på stranden, eller bare for å kjøle seg ned. 
Veldig fornøyd med valg av materialer. Kan absolutt anbefale produktene til BMC Norge
Var litt bekymret for at det skulle føles kallt å gå på. Det motsatte har vist seg å være tilfellet. Solen varmer de på dagen, og når solen går ned på kvelden er de herlige og lune å gå på. 

Det føles rent, fresht og robust, og vedlikeholdet er en drøm. 
Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbygging, stilendringmodernisering og innflytting. 
Bli med på reisen! :) 


Her kan du lese Huset ved stranden 21her bygger vi ferdig vaskerommet. 

Her kan du lese Huset ved stranden 23, vi bygger spiskammer!


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar